Hiphophurray: Fresku komt naar Arnhem

Met een lokaal voorprogramma om je pet van scheef te zetten

De hiphopscene zit in de lift. Misschien komt het door het optreden van Kempi in DWDD, door het programma Ali B op Volle Toeren of door boy next door Gers Pardoel, maar feit is dat het gesproken woord steeds geliefder wordt. Gesproken woord dat verder gaat dan alleen muziek maken.
In Arnhem zijn er al een paar local heroes, waaronder Dizzow Dynamisch. Hij releaset zaterdag 20 april zijn tweede ep Amuse. Maar eerst komen Fresku met Evenwicht, Discipline en Rather Real en Anders Niemand naar Arnhem.

Niemand minder dan rapheld Fresku komt naar Arnhem. Fresku is een unieke rapper die, op zijn zachtst gezegd, ‘anders’ is. Hij vertelt de hardste verhalen die je doen slikken, lachen en bewegen door middel van muziek, film, columns, seminars en workshops. Op 19 april dropt hij zijn nieuwe gevarieerde album vol cynisme, persoonlijke anekdotes en gekke stemmetjes ‘Maskerade’ in Arnhems mooiste poppodium Luxor Live. Maar niet voordat maar liefst drie local supports de avond inwijden!

De heren Marnix Lock en Andre Smith, beter bekend als duo Evenwicht, laat zich wat betreft muziekstijl het best omschrijven als intellectuele hiphop boordevol creativiteit. Het uitvoerende tweetal, luisterend naar de stage names Le Professeur (Marnix) en Proza (André), maakt tijd voor balans in de Nederlandse muziek. Tijd voor Evenwicht. Geslaagde optredens en de goed ontvangen tweede ep brengen Evenwicht waar het graag wil zijn: on stage!

Het Nijmeegse jonge opkomende duo Discipline & Rather Real brengt eerlijke en oprechte teksten die de nodige buzz veroorzaken. Zo sleepten ze in Paradiso de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in de wacht. Live staat het duo voor diversiteit, van knallende hiphop tot zomerse jazz-showcases. Ze zijn niet bang om te flirten met andere genres, maar verliezen de kern van hiphop niet uit het oog.

Anders Niemand werd met zijn eigen rapstijl door LiveXS uitgeroepen tot local heroes. De groep, bestaande uit rappers Ali en Neev en producers Spa en Dope van Zijl, staan te popelen om dit jaar te knallen met vier ep's, videoclips en meer moois. Ook deze heren zijn moeilijk in een hokje te stoppen. Reken er maar op dat ze een creatieve, spitsvondige en originele show brengen.

Win tickets!

3voor12 gelderland geeft 2 x 2 kaarten weg voor degene die antwoord weet op de volgende vraag:

Hoe heet de nieuwe ep die Anders Niemand afgelopen maand uitbracht?

Mail het antwoord vóór woensdag 18 april 23.57 uur naar info@3voor12gelderland.nl.

Wat: Fresku + Evenwicht, Discipline & Rather Real en Anders Niemand
Waar: Luxor Live Arnhem
Wanneer: donderdag 19 april 2013
Zaal open: 20:30
Voorverkoop: € 11,-
Deurverkoop: € 13,-