Popcultuur Wageningen heeft deze week met de toevoeging van Amber Arcades, Dyzack en Plastic Evolution de line-up voor het Bergpop Festival bekend gemaakt.

Dyzack is het alter ego van Erik Hofland uit Den Haag. Hij is gewapend met mondharmonica, percussie, gitaar en zang een one-man-band. De stijl is te beschrijven als een mix van roots and indie folk.

De muziek van Plastic Evolution wordt geschreven op de zolderkamer van zanger-gitarist Gerben Elburg. De muziek is te omschrijven als lo-fi, experimentele indie folk. Inmiddels zijn er drie albums uit.

Amber Arcades
is begonnen als het geesteskind van Annelotte de Graaf (die we misschien al kenden van Oh, Brave Wide Eyes). Sindsdien heeft een aantal topmuzikanten zich erbij aangesloten, waaronder een aantal die je misschien al eerder gezien hebt; Marlon Penn, Daan Crone (La Corneille) en Thanos Fotiadis (Bodypolitics). De muziek wordt door de band zelf beschreven als dreampop, freakfolk en singer-shoegazer.

Tijdens het festival zullen tussen 17:30 en 21:00 ook intieme sessies plaatsvinden in de openbare bibliotheek (bblthk) van Wageningen. Caperune, Plastic Evolution, Yesterday's Men en Bodypolitics zullen hier hun muziek akoestisch ten gehore brengen.

Andere artiesten: Yesterday's Men, The Hubschrauber, Wolves Dressed In Sheep, Hömpfdingå, Caperune, Sideditch, Bodypolitics en Adam and the Relevants.

Bergpop 2013 vindt plaats op zaterdag 6 juli van 16:00 tot 0:00 op het Conventplein in Wageningen. De sessies vinden plaats in de bibliotheek. De toegang is gratis.