Op weg naar de finale van de Orkaan van het Oosten met… El Jando

"Onze set wordt zo strak als een bodybuilder in een badpak"

redactie 3voor12 gelderland ,

Zaterdag 2 juni vindt in het Openluchttheater in Eibergen de finale plaats van de Orkaan van het Oosten 2012. 3voor12 gelderland kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: El Jando.

Jullie staan in de finale van de Orkaan van het Oosten! Hadden jullie dat verwacht?
"We dachten bij de voorronde dat Room06 onze grote concurrent zou zijn. Het was voor ons dus best een verrassing toen de jury ons als winnaar uitriep. We hadden dit niet verwacht, maar we hoopten er stiekem wel op."

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 2 juni?
"De week voor de finale hebben we een optreden op Pimppop in Lichtenvoorde. De studioronde van de Orkaan was ook een mooie voorbereiding om het eigen werk te verfijnen. Verder gaan we veel repeteren zodat onze set zo strak wordt als een bodybuilder in een badpak."

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
"Op basis van wat we van de andere finalisten gehoord hebben, denken we dat Hadrian’s Wall de grootste concurrent is. We hebben op dezelfde avond als hen op Paaspop Zieuwent gespeeld en we vonden het erg mooi. Met drie man hebben ze een erg vol geluid en de zanger heeft een mooie stem voor hun genre."

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
"We gaan gewoon lekker knappen en maken er een mooi feestje van. We hebben er ongelofelijk veel zin in. Om op zo’n mooie locatie te mogen spelen is altijd een privilege. We zijn met deze band nog relatief kort bezig dus we zijn vooral erg blij dat we een podium krijgen voor ons eigen werk."

Wat kan er van jullie verwacht worden na de finale?
"We gaan aan de slag met nog meer eigen werk. Uiteindelijk willen we naar een ep toewerken. Op korte termijn gaan we binnen kort optreden op een housewarming in Lichtenvoorde. Ter viering van het bereiken van de finale van de Orkaan hebben we ons laten boeken voor een Nuts en een Boekenbon. Onze toekomstplannen zijn vooral zoveel mogelijk spelen en feestvieren."

El Jando
Orkaan van het Oosten