Kabel maakt indruk bij ep-release Kabel maakt indruk bij ep-release

Hiphopper toont energie en talent

, Tommy Hermens

Kabel maakt indruk bij ep-release

Hiphopper toont energie en talent

Tommy Hermens ,

De Nijmeegse rapper Kabel doopte zijn debuut-ep 'I Love Kabel'. Daar was het publiek in Merleyn het na afloop van de release hartgrondig mee eens.

Hiphop leeft in Nijmegen, getuige de grote opkomst in Merleyn bij de ep-release van Kabels I Love Kabel. Om 22:00 uur gaan de deuren open en het duurt niet lang voordat de zaal zich vult met liefhebbers van de Nederlandse hiphop. Nadat Crooks, Hef and Killahkeezy en Roya de tent op zijn kop hadden gezet, is het tijd voor de man van de avond, Kabel.
 
Die wordt op het podium geroepen door zijn trotse broeder Roscovitch (een van de twee frontmannen van de Nijmeegse hiphopformatie Zo Moeilijk). Nadat Kabel een track van zijn nieuwste ep ter gehore had brengt, komt hij met de hit uit 2010 Ze Willen Rasta die hij samen met Nosa van Zo Moeilijk maakte. Terwijl de rauwe tekst met de ruwe en ruige beat door de zaal knalt, gaat de menigte volledig uit zijn dak.
 
Ook Zo Moeilijk weet het publiek in hogere sferen te brengen, en boeit van het begin tot het einde met zijn energieke performance. Tenslotte is het de beurt aan de mannen van Zo Moeilijk om samen met Kabel de show met een Nijmeegs hoogstandje rapskills af te sluiten.

Het is een zeer geslaagde ep-release, die door de enorme lading positieve energie en talent een bijzondere indruk achterlaat. Voor de Nijmeegse hiphop scene is Kabel een grote aanwinst waarvan we in de toekomst zeker nog veel meer van kunnen verwachten. Peace.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland