3voor12 gelderland-podium op Oranjepop met o.a. Aafke Romeijn en Bunny Bonanzas

The Kik, Lefties Soul Connection en meer naar Hunnerpark in Nijmegen

redactie ,

30 april kleurt het Hunnerpark in Nijmegen traditiegetrouw oranje voor Oranjepop. Net zoals vorig jaar zal 3voor12 gelderland weer een podium met Gelders talent verzorgen. Daarnaast biedt het hoofdpodium een mooi programma om van Koninginnedag 2012 een muzikaal feest te maken.

Voor de dertiende keer heeft Nijmegen met Koninginnedag een popfestival staan dat even eigenwijs als gezellig is. Op de splinternieuwe site is het volledige programma bekend gemaakt. Eerder waren Roosbeef en Birth of Joy al aangekondigd. Daar worden nu in één keer elf namen aan toegevoegd. Op Oranjepop is het de bezoeker die bepaalt wat hij of zij betaalt, want na het succes van 2011 gaat de organisatie verder met de Betaal-Wat-Je-Wil-actie.

Op de mainstage staat een gevarieerd programma, met onder andere de beat-kikkers van The Kik, bluesman Tommy Ebben, en de gloei- en groeipop van Eins, Zwei Orchestra. Lefties Soul Connection keert na zes jaar weer terug. In 2006 vestigden zij hun naam als de vaandeldragers van de rauwe hammondfunk. Versterkt met de krachtige stem van de uit New York afkomstige zangeres Michelle David leveren de Lefties nu nog meer soul dan ooit tevoren. Ook Pete Philly leren we behalve als rapper ook steeds meer kennen als een soulvolle zanger en producer. Na zijn succesvolle samenwerking met Perquisite stippelt hij ook als solo-artiest zijn eigenwijze pad uit, dwars door hiphop en soul.

Op het 3voor12 gelderland-podium zie je de aanstormende talenten van het moment. Aafke Romeijn ontvangt de laatste tijd niets dan lof voor haar gedurfde debuutalbum Stella Must Die. Victoire & Raw Foodz lieten zich op de Gesel XL zien als de belofte voor de hiphop. Leeways is een festivalband bij uitstek en ook de Bunny Bonanzas, Liquid Snow, Taxidermist, en Gardenfest staan er om bekend keer op keer sterke live shows neer te zetten.

In de komende weken gaan we alle Gelderse acts ruimschoots voorstellen!