Voormalig Roos van Nijmegen-winnaar Easy Trigger stopt ermee

“We hebben besloten te stoppen omdat we simpelweg te goed waren voor deze wereld”

redactie 3voor12 gelderland ,

Op de site van Nijmegen Rock City lazen we dat de winnaar van de Roos van Nijmegen 2010, Easy Trigger, zaterdag 23 juni voor het laatst speelt. Twee van de vier bandleden verlaten Nijmegen en daar is de band niet tegen opgewassen. We spraken de bassist van Easy Trigger, Joeri Pisart.

Yordy en Joris verlaten Easy Trigger omdat ze Nijmegen verlaten. Is dat ook de enige reden van het stoppen van Easy Trigger?
"Yordy en Joris zijn de zanger-gitaristen, dus blijven de drummer en bassist over. Dat kan simpelweg geen Easy Trigger meer worden. Er zijn gedachten rondgevlogen over een spastisch elektro-bas-drumproject, maar aangezien wij allebei bijzonder matig zingen en basgitaar en drums samen zelden langer dan twee minuten blijven boeien, hebben we besloten om niet door te gaan.
Een andere reden waarom we hebben besloten te stoppen is dat we simpelweg te goed waren voor deze wereld. Waar vind je immers nog zulke ruige doch melodische en vernieuwende rock? Ook zijn we ziek van het label stoner. Natuurlijk houden we van een lekker potje Kyuss op z'n tijd, wie niet? Alleen onze muziek lijkt daar in de verste verte niet op. Yordy en Joris waren hier zo ontzettend klaar mee dat zij besloten naar respectievelijk Raalte en Utrecht te vluchten. Terecht, me dunkt."

Easy Trigger stopt ermee, maar dat zal vast niet betekenen dat jullie niets meer op muzikaal gebied gaan doen?
"Nou, Joris blijft nog wel in the Sin Committee zingen, ik speel nog steeds bas in het jazz-popbandje They Are The Radio (en speel zaterdag 2 juni op de literaire zomernacht van het Soeterbeeck Programma, waar onder andere Spinvis staat). Yordy schijnt regelmatig op een tak in de Raaltense bossen bossanova te spelen en Laurens is nog fervent beroepsmatig zanger onder de douche. Laurens en ik zijn momenteel wel op zoek naar medemusici."

Zaterdag 23 juni in de NDRGRND de laatste show. Gaan jullie eruit met een knal?
"De laatste show gaan we bovenal heel erg hard rocken, spelen we al onze klassiekertjes (dus eigenlijk gewoon alle nummers die we hebben), is onze merchandise voor een prikkie te kopen (óf pay what you want, óf een euro voor een cd en een euro voor een shirt - daar zijn we nog niet helemaal over uit) en wordt er bier gedronken."