De Zwarte Cross-route van Wout Kemkens De Zwarte Cross-route van Wout Kemkens

Advies: ‘Ga op de camping staan!’

, redactie 3voor12 gelderland

De Zwarte Cross-route van Wout Kemkens

Advies: ‘Ga op de camping staan!’

redactie 3voor12 gelderland ,

De Zwarte Cross puilt ook dit jaar weer uit van de spectaculaire bands en acts. Er spelen meer dan 150 bands op de Zwarte Cross en per dag treden er een paar honderd theaterartiesten op.
Om je een beetje wegwijs te maken in de muzikale jungle stellen Zwarte Cross-artiesten hun favoriete ZC-route samen.

Vandaag aan het woord: Wout Kemkens, opperhoofd van Shaking Godspeed.
Wout speelt op vrijdag om 19.00 uur in de Undercovertent met de ‘Black Sabbath Undercoversessie’ en op zaterdag om 13.00 uur in de Undercovertent met de ‘Howlin’ Wolf Undercoversessie’.

Voor de hoeveelste keer kom je op de ZC?
De laatste keer op het festivalterrein in Halle was mijn eerste Zwarte Cross, met optredens van Peter Pan Speedrock en The Spades, een mooie start! Daarna ben ik elke editie geweest geloof ik, dit zal dus mijn achtste keer Zwarte Cross worden.

Voor de hoeveelste keer speel je op de ZC?
In het verleden speelde ik één keer met Shaking Godspeed, twee keer met The Bloody Honkies en vijf verschillende sessies, waarvan de coolste ongetwijfeld de MC5-sessie was met Chris Winter van Dollhouse op zang, Bartmann van Peter Pan Speedrock op bas, Ries Doms van the Kik op drums en Selim Lemouchi van The Devil’s Blood op gitaar. Goede band was dat! Dit jaar speel ik niet met eigen band maar doe ik een Howlin’ Wolf-sessie, met onder anderen Wimke van Dienen van Normaal, en een Black Sabbath-sessie. Dit zal dus mijn tiende optreden op de Zwarte Cross worden.

Wie zou je heel graag zien spelen op de ZC?
Santa Cruz uit Den Haag zou erg gaaf zijn, toch wel mijn favoriete band van het moment. Beluister hun plaat hier: santacruzthehague.bandcamp.com

Heb je ooit gemotorcrosst / heb je iets met motorcross?
Nee, in mijn familie zijn wel mensen die gemotorcrosst hebben en nu jaarlijks bij de Superklasse op de Zwarte Cross rondetijden bijhouden, maar zelf heb ik er weinig mee eigenlijk.

Wat is je gouden tip voor de ZC-festivalganger?
Ga op de camping staan! Je kunt ’s nachts gewoon doorgaan als het festivalterrein al sluit, er is een groot kampvuur en dit jaar speelt onder meer Giant Tiger Hooch op het Kampvuurpodium. Er hangt gewoon een goede vibe daar. Daarnaast: bezoek vooral ook de kleine festivalweides zoals The Bayou (roots, rock ‘n’ roll en blues) en de theaterweide; soms onbekende en obscure, maar altijd goede acts!

Rikie heeft haar eigen ‘Uitopia’ gesticht, wat mag in jouw heilstaat absoluut niet ontbreken?
Een 24-uurseconomie lijkt me wel prettig, in ieder geval van de horeca dan.

Dwars door het programma crossen met Wout Kemkens (Shaking Godspeed, Black Sabbath Undercoversessie, Howlin' Wolf Undercoversessie)

Vrijdag:
Gummbah  (Theatertent: 21:00u - 21:30u),  The Hives (Hoofdpodium: 21:00u - 22:15u)

Zaterdag:
The Excitements (Hoofdpodium: 21:15u - 22:15u), Boo Boo Davis (The Bayou: 18:30u - 19:30u), Quantummechanica en teleportie (Universitent: 14:30u - 15:00u)

Zondag:
Kerkdienst met Michiel Romeyn van Jiskefet (Hoofdpodium: 10:15u - 10:30u), The Cyborgs (15:30u - 16:30u)

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland