De Zwarte Cross-route van Bram van den Berg De Zwarte Cross-route van Bram van den Berg

, tekst: Redactie 3voor12 Gelderland

De Zwarte Cross-route van Bram van den Berg

tekst: Redactie 3voor12 Gelderland ,

De Zwarte Cross puilt ook dit jaar weer uit van de spectaculaire bands en acts. Er spelen meer dan 150 bands en per dag treden er een paar honderd theaterartiesten op. Om je wegwijs te maken in de muzikale jungle stellen Zwarte Cross-artiesten hun favoriete festivalroute samen. Vandaag aan het woord: Bram van den Berg, drummer bij Drive Like Maria. Deze band speelt vrijdag 20 juli om 19:15 op het hoofdpodium.

Voor de hoeveelste keer kom je op de ZC?
Voor de vierde keer.

Voor de hoeveelste keer speel je op de ZC?
Ook voor de vierde keer. In 2003 met One in a Million, in 2007 met Krezip, in 2010 met Guild of Stags en dit jaar dus met Drive like Maria.

Wie zou je heel graag zien spelen op de ZC?
Queen. 

Heb je ooit gemotorcrosst?
Ik ga dit jaar voor een ton over het hoofdpodium springen. Begin juli ga ik les nemen en ik ga ook een motor kopen. Roooaaaarrrr!

Wat is je gouden tip voor de ZC festivalganger?
3FM heeft een paar golfkarretjes achter staan. Mocht het lopen je te veel worden...

Tante Rikie heeft haar eigen ‘Uitopia’ gesticht, wat mag in jouw heilstaat absoluut niet ontbreken?
Queen.


Dwars door het programma crossen met Bram van den Berg (Drive Like Maria):
Ik denk dat ik me dit jaar op de Zwarte Cross helemaal kapot laat hologrammen. Het mocht de organisatie wat kosten maar Nirvana zal in Lichtenvoorde schitteren dit jaar! Mét Kurt. Ook Phil Lynott is erbij met zijn Thin Lizzy en op zondag zie ik eindelijk de Fab Four in actie. Mijn vraag is nog of ABBA compleet zal zijn of dat ik maar tevreden moet zijn met een Agnetha Faltskog-hologram. Ik begrijp best dat een volledig ABBA misschien iets te duur is.. Kijkend naar het programma weet ik in ieder geval dat als ik zin heb om iets heel hard mee te blèren, ik altijd een plek heb om naartoe te gaan: de Undercovertent. Maar er is zoveel meer! En dat valt voor een weegschaal niet mee; keuzes, keuzes. Toch heb ik een paar dingen uit het programma weten te vissen.

Het feest begint voor mij bij onze eigen Drive Like Maria-show en ik denk dat diezelfde vrijdagavond voor mij eindigt bij Automatic Sam! Daarnaast ben ik ook heel erg benieuwd naar de Bayou Porch ‘chill & grill’. Ik kan me zo voorstellen dat de hete kooltjes inclusief bijbehorende barbecues door de lucht zullen vliegen. Dat wordt een feestje!
Vrijdag 20-07: Drive Like Maria (19:15 - 20:15), Automatic Sam (23:30 - 00:30), Bayou Porch.

De zaterdag begint voor mij bij Bertolf om 12:45 bij het hoofdpodium. Weinig artiesten op hoog niveau durven het aan om zich niets van de industrie aan te trekken en precies dat te maken waar zij voor staan. Bertolf heeft dat gedaan en de beloning daarvan draait op dit moment voor de zoveelste keer in mijn cd-speler. Het is een prachtplaat en ik ben ontzettend benieuwd naar de live-uitvoering ervan.
Zaterdag 21-07: Bertolf (12:45 - 13:45).

Het zal misschien schizofreen overkomen, maar mijn volgende stop is het Aardschok-podium waar om 16:30 een van ‘s werelds beste progressieve metalbands het podium opstapt: Textures. Een band die momenteel buiten onze landsgrenzen de Nederlandse eer beter verdedigt dan het Nederlands elftal. Mocht je niet van de muziek houden, dan kan je alsnog komen om een geweldige drummer in actie te zien: Stef Broks.
Zaterdag 21-07: Textures (16:30 - 17:30).

Zondag is een christelijke dag en wie staat er op het programma? Satan! Ik ben benieuwd of hij ook zo lekker normaal is gebleven. Toch ga ik eerst even een hersenschudding incasseren bij de Heideroosjes. In 1998, tijdens een concert van de heren in het Bolwerk te Sneek, dacht ik dat achterstevoren stagediven ook wel kon. Tijd om wat goed te maken en de heren uit te zwaaien!
Zondag 22-07: Satan (15:00 - 16:00), Heideroosjes (13:00 - 14:00).

De dag sluit volgens mij iedereen af bij Jovink, aan wie we dit feestje allemaal te danken hebben. In 2004 heb ik de 7-dronk nog succesvol afgerond, doen ze die nog? Ik denk in ieder geval dat de heren de boel weer goed naar de vernieling gaan helpen, dat ga ik dus eens bekijken!
Zondag 22-07: Jovink (18:30 - 20:00).

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland