Bergpop Festival maakt weer namen bekend!

Kids With Guns, Guy Corneille, Baby Face Nelson, Yama, Liquid Snow en Poor Richard naar Wageningen

tekst: redactie 3voor12 gelderland ,

De tweede lading namen voor het Bergpop Festival 2012 is bekend! Tijdens het festival zullen op drie podia onder andere de bands Kids With Guns, Guy Corneille, Baby Face Nelson, Yama, Liquid Snow en Poor Richard optreden. Deze bands zijn een aanvulling op de bands die eerder bekend zijn gemaakt: Capeman, Mineral Beings, Wolfhunters, Landing the Apollo en GardenFest. Hiermee krijgt het programma nog duidelijker vorm.

Kids With Guns
Ken je die cowboys uit het vroegere Wilde Westen, die hun tegenstander lieten dansen op een zee van kogels? Op dezelfde manier vuurt dit duo uit Utrecht een cocktail van rauwe electro, beats en catchy vocals op je af! Verwacht een Russische roulette van stijlen, ergens te plaatsen tussen Soulwax, Crystal Castles en Does It Offend You, Yeah?. Maar het draait natuurlijk allemaal om de live-shows, waarbij de energie van de band een spoor van vernieling achterlaat. De eerste ep is net uit en elk nummer is een instant hit. Where to begin? Op Bergpop natuurlijk!

Guy Corneille
Guy Corneille is een singer-songwriter die je laat schrikken als je alleen gevoelige zwijmelliedjes verwacht. Het kan ook niet anders: behalve zijn affectie voor ingetogen folk had Guy als kind al een grote liefde voor de bluesy en psychedelische rock van vroeger. Met zijn trio van toetsen, gitaar, drums en zijn herkenbare stemgeluid bewandelt Guy Corneille een muzikaal spanningsveld, van verstilde songs tot schreeuwende rock. Beluister alvast de prachtige ep Holes, maar weet dat het er live allemaal nét een tikkie harder aan toegaat.

Baby Face Nelson
Baby Face Nelson was in de jaren dertig van de vorige eeuw een beruchte bankrover. Deze mannen uit Utrecht stolen zijn naam, maar zijn nog steeds op vrije voeten. Baby Face Nelson neemt je terug naar die tijd met een mix van country, punk en honky-tonk. Met een achtergrond in de rock-'n-roll en een gedeelde liefde voor Johnny Cash en Jack Daniels, beginnen 'Abs Prednison' en 'Babyface Calf' in 2011 samen een band. Met toevoeging van 'John Polly Boemtak' is Baby Face Nelson geboren. De ep Old Love, Empty Bottles is hun eerste wapenfeit. Handen omhoog, voetjes van de vloer en luisteren naar Baby Face Nelson!

Liquid Snow 
De leden van Liquid Snow zijn weliswaar nog jong, maar hun sound leunt op de donkere New Yorkse (post)punk à la The Velvet Underground, Sonic Youth en Interpol. Hoor daaroverheen de Britse saus die doet denken aan Bloc Party en je bent al wat meer terug bij het heden. Vorig jaar stonden ze nog bij ons in het voorprogramma van Eins, Zwei Orchestra en nu zijn ze terug in Wageningen. Ze hebben namelijk de debuut-ep Hip Hipper Hipster te presenteren: het perfecte visitekaartje naar grotere bekendheid.  

Yama

De mannen van Yama uit Tilburg en Utrecht maken muziek die balanceert tussen stoner, doom en psychedelic rock. Of “heavy fuzzed out grooving stoner rock with a kick”, zoals de band zijn eigen sound omschrijft. En ook de bandnaam, ontleend aan de Tibetaanse god van de dood, belooft weinig vrolijks. Hun ep Seaquake werd direct goed ontvangen en momenteel wordt gewerkt aan de eerste langspeler. In de Bat Cave op het Roadburn festival hebben ze het publiek weggeblazen en dit zal ze ongetwijfeld ook lukken in onze eigen cave: de kelder van Het Gat!

Poor Richard
Poor Richard is beslist geen armoedig zootje, maar een band die de potten en pannen van je aanrecht dreunt! Dit Wagenings-Arnhemse trio is ontstaan toen gitarist Jac en drummer Ward in de zomer van 2011 aan het jammen sloegen. Aangevuld met Joost op bas was de band een feit, en er werd verdorie meteen een hele fijne demo in elkaar getimmerd. Poor Richard is door en door punk, met elementen uit de grunge, hardcore en rock-'n-roll. Energiek en recht voor z'n raap, maar tegelijk ook verrassend catchy. Gaat dat zien!