Persconferentie Tante Rikie is confronterend voor iedereen

"Een dag niet gelachen, is een dag uit het leven van Dinand Woesthoff"

Vlak voor de opening van de persconferentie van Tante Rikie, vertrouwt ze een verslaggever toe dat ze geen Facebook heeft. Ze is veel te nuchter voor die onzin. Gelukkig heeft ze zo haar personeel voor het onderhouden van haar profielpagina, die al duizenden ‘likes’ heeft binnengesleept. Als fotografen, recensenten, programmamakers en andere profiteurs zich om haar heen hebben geschaard is het tijd voor de introductie door spreekbuis André Manuel.

Grieken, Marokkanen, Hollanders, Prins Friso, Solomon Burke, en bovenal Dinand Woesthoff; alles en iedereen haalt André door het slijk. Van laatstgenoemde blijft werkelijk niets meer over, want de Zwarte Cross wil zijn ideologie in stand houden. En daarin is er geen plaats voor de zanger van Kane. Tante Rikie is niet gediend van eerzuchtig volk met een ego dat groter is dan het hoofdpodium en een stem die de ronkende motoren op de cross het zwijgen oplegt. De moeder van het festival lacht tevreden om de boerenhumor van Manuel, want zo heeft Tante Rikie het bedoeld. Het geheel wordt op hilarische wijze vertaald door een heuse doventolk.

Na de lachwekkende inleiding is het moment dan eindelijk daar: de pers mag vragen op Tante Rikie afvuren. Alhoewel, vier vragen zijn volgens André genoeg. Boer Frank, die we nog kennen van Boer Zoekt Vrouw van twee jaar geleden, neemt de meest intelligente vraag van de middag voor zijn rekening. ”Waarom drinkt u geen bier maar wijn?”, waarop Rikie koelbloedig antwoordt: ”Waarom drink jij bier dan?” Waarna boer Frank meldt: ”Ik drink geen bier.” Deze woordenwisseling onderstreept nogmaals het hoge niveau van deze persconferentie. Een vraag van een journalist wordt afgedaan met ‘geen commentaar’ en daarmee komt er een einde aan het interview met de koningin van de Zwarte Cross.

De conclusies werden al in de inleiding weggegeven. Het bericht kwam naar buiten dat Tante Rikie het nieuwe gezicht zou worden van L’Oreal, waardoor het aandeel enorm kelderde. En dat is logisch, want Tante Rikie is het toonbeeld van pure schoonheid! Deze verslaglegging sluiten we af met het motto van de zondag: ”Een dag niet gelachen, is een dag uit het leven van Dinand Woesthoff.” Na de dikke vette knipoog van een half uur gaat iedereen weer over tot de orde van de dag.