De Zwarte Cross-route van Pieter Both De Zwarte Cross-route van Pieter Both

, Redactie 3voor12 Gelderland

De Zwarte Cross-route van Pieter Both

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De Zwarte Cross puilt ook dit jaar weer uit van de spectaculaire bands en acts. Er spelen meer dan 150 bands en per dag treden er een paar honderd theaterartiesten op. Om je wegwijs te maken in de muzikale jungle stellen Zwarte Cross-artiesten hun favoriete festivalroute samen. Vandaag aan het woord: Pieter Both, zanger van Beef! en Jah6 en organisator van de Reggaeweide op de Zwarte Cross. Jah6 speelt op vrijdag om 23:15 op de Reggaeweide en Beef! speelt op zaterdag om 19:45 op de Reggaeweide.

Voor de hoeveelste keer kom je op de ZC?
Dit is de derde keer dat ik de Reggaeweide doe en bij de organisatie van het festival betrokken ben. Maar ongeveer tien jaar geleden heb ik voor het eerst met Beef! op de cross gespeeld. Toen is er direct een band met de Zwarte Cross ontstaan, ik ken geen sympathieker festival. Ik vind het super dat we vier keer met Beef! zijn teruggevraagd en nu betrokken zijn bij het organiseren van de Reggaeweide.

Voor de hoeveelste keer speel je op de ZC?
23.000ste (zo ongeveer, denk ik).

Wie zou je heel graag zien spelen op de ZC?
Ik denk dan even aan de Reggaeweide en wie ik daar graag zou willen zien, dat moet dan U-Roy zijn. Dat is een van de eerste rappers ter wereld (rappen over platen is namelijk ontstaan op Jamaica). De lijst wordt te lang als ik mijn fantasie de vrije loop laat.

Heb je iets met motorcross?
Ik maakte werkelijk waar iedere keer dat ik op iets met twee wielen én een motor zat zo'n smakkerd dat ik dacht: ‘dit moet ik misschien niet doen’. Ik heb wel jarenlang een fietsact gehad in het Chinese Staatscircus, maar doe er een motor bij en ik ga de mist in. Vind ik dat jammer? Tja, dat vind ik jammer. Ik had heel graag dagelijks mijn boodschappen gehaald op het achterwiel van m'n 500CC.

Wat is je gouden tip voor de ZC festivalganger?
Geniet met volle teugen en kom even hangen op de ReggaeRelaxweide!

Tante Rikie heeft haar eigen ‘Uitopia’ gesticht, wat mag in jouw heilstaat absoluut niet ontbreken?
Een feestfabriek!


De Zwarte Cross-route van Pieter Both (Beef! en Jah6)
Ik heb heel weinig tijd om andere acts te checken en daarom neem ik jullie mee langs een paar acts van de Reggaeweide. Maar het is bijna niet te doen om een selectie te maken, het zijn zo veel goede bands bij elkaar!

Vrijdag:
Sunrockers; de openingsact en winnaar van de Benelux Reggae Contest met mooie vocalen en een traditionele sound. Ik noem ook Jah6, de band waar ik zelf in speel en die twee jaar geleden de eerste officiële gig op de Zwarte Cross had.

Zaterdag:
Echt te veel om op te noemen, check gerust het programma!

Zondag:
Ziggi Recado natuurlijk. Maar ook Tippa Irie & The Far East Band, deze Engelse dancehall klassieker is de afsluiter van drie dagen Reggaeweide op de Zwarte Cross.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland