De Zwarte Cross-route van Leeways De Zwarte Cross-route van Leeways

, Redactie 3voor12 Gelderland

De Zwarte Cross-route van Leeways

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De Zwarte Cross puilt ook dit jaar weer uit van de spectaculaire bands en acts. Er spelen meer dan 150 bands en per dag treden er een paar honderd theaterartiesten op. Om je wegwijs te maken in de muzikale jungle stellen Zwarte Cross-artiesten hun favoriete festivalroute samen. Vandaag aan het woord: Siggydam van Leeways.

Leeways speelt op vrijdag 20 juli om 21.30 uur op de Reggaeweide

Voor de hoeveelste keer kom je op de ZC
Dit is onze eerste keer dat wij naar de ZC komen, zowel om te spelen als om het mee te maken. 

Heb je ooit gemotorcrosst / heb je iets met motorcross
Jazeker, ik had vroeger een maatje in mijn klas waarvan de oom een motorcrossbedrijf had en hij kreeg elk jaar een nieuwe motor. Wij mochten dus met de hele vriendengroep regelmatig een dagje door de weilanden en over de duinen crossen. Heerlijk gevoel!!! Ik rijd nu zelf een chopper dus ik denk dat de motorcross zeker iets heeft gedaan met me.

Wat is je gouden tip voor de ZC festivalganger
Paracetamol! Ik heb gehoord dat er veel bier gedronken en gegooid wordt en dat kan op twee manieren koppijn opleveren: of door het veel drinken of door een glas naar je kop te krijgen. Maar ik weet wel dat als er met bier gesmeten wordt, je het moet zien als een compliment.

Tante Rikie heeft haar eigen ‘Uitopia’ gesticht, wat mag in jouw/jullie eigen heilstaat absoluut niet ontbreken?’ 
Gezelligheid, vrijheid en respect naar elkaar. Als je die drie elementen combineert, kan je echt volop genieten van een feest!

Programma

Dwars door het programma crossen met Leeways

Ga zeker de shows van Postmen en Beef checken! Omdat ze net weer terug zijn en dat mag je niet missen. Chef’Special omdat het een retestrakke band is. Che Sudaka omdat dat geweldige gasten zijn met een prachtig verhaal en een heerlijke sfeer. Verder is Jovink een band die je niet kunt missen, de hosts. En tante Rikie met haar 'hoofd schouders knie en teen' is een show waarbij als je dat mist de Zwarte Cross niet volop meegemaakt hebt.

Jovink: vrijdag 20 juli 19.00 – 20.00 The Bayou
Postmen: zaterdag 21 juli 23.15 - 00.15 Reggaeweide
Beef: zaterdag 21 juli 19.45 – 20.45 Reggaeweide
Che Sudaka: zondag 22 juli 17.00 – 18.00 Hoofdpodium
Chef’Special: zondag 22 juli 15.00 – 16.00 Megatent

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland