De Zwarte Cross-route van dj Slowpoke De Zwarte Cross-route van dj Slowpoke

, Redactie 3voor12 Gelderland

De Zwarte Cross-route van dj Slowpoke

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De Zwarte Cross puilt ook dit jaar weer uit van de spectaculaire bands en acts. Er spelen meer dan 150 bands en per dag treden er een paar honderd theaterartiesten op. Om je wegwijs te maken in de muzikale jungle stellen Zwarte Cross-artiesten hun favoriete festivalroute samen. Vandaag aan het woord: Hendrik-Jan Derksen a.k.a. dj Slowpoke a.k.a. Drikus en Dolores┬┤Duistere Diskotheek. Drikus en Dolores spelen op vrijdagavond 20 juli van 22:30 tot 0:00 en zaterdagavond 21 juli van 21:00 tot 0:00 in de Tipi op de Theaterweide.

Voor de hoeveelste keer kom je op de ZC
De derde keer!

Voor de hoeveelste keer speel je op de ZC?
Dit gaat mijn eerste keer worden. Ik ben helemaal in het begin twee keer als bezoeker geweest en dat was een groot rockend modderfestijn. Ik hoor van iedereen dat er wel een en ander veranderd is ;). Meestal ben ik al helemaal kapot van de Nijmeegse zomerfeesten waar ik elk jaar tussen de 7 en 23 keer draai. Ik heb er wel erg veel zin in nu en heb, voor mijn doen, het programma een beetje rustig gehouden. Want ik ga twee keer aan de slag op de Zwarte Cross: op vrijdag- en zaterdagavond.

Wie zou je heel graag zien spelen op de ZC?
Queen Michi: de Haagse Divine, Phil Lynott en Diego Maradonna!

Heb je iets met motorcross?
Dat geluid, dat geluid.........!

Wat is je gouden tip voor de ZC festivalganger?
Niet schema-hoppen gewoon lekker alles over je heen laten komen en af en toe kijken waar je nog nooit hebt gekeken.

Tante Rikie heeft haar eigen ‘Uitopia’ gesticht. Wat mag in jouw heilstaat absoluut niet ontbreken?
Vikingen, drag queens, rockers, gabbers, rasta's, shoegazers, discobitches, dansmariekes, indianen, daggeraars en iedereen die lekker zijn eigen plan trekt!

Dwars door het programma crossen met dj Slowpoke:
Sowieso de Theaterweide. De programmering is deze keer echt briljant, superbreed en gedurft! Ook voor de niet-theaterliefhebber is er van alles moois: van stand-upcomedy tot absurd straattheater, van Gumbah tot Bertolf en 'beyond'.

Op de vrijdagmiddag Thin Lizzy in de Undercovertent. Ik ben een zware Lizzy-fan, ben al ooit bij Lynott's moeder op de koffie geweest, heb overal in Europa Lizzy-coverbands gezien en ben zeer benieuwd naar deze act! N.E.W op De Dansvloer: vette Gelderse electronica en kijken wat deze jonge acts in een hele set gaan doen. 's Avonds natuurlijk Normaal: daar ging ik vroeger met mijn moeder al naar toe en klassieker zijn ze niet te vinden in Nederland! Later op de avond ga ik zelf aan de bak met een flinke portie dansbare obscure gekkigheid in de Tipi!

Zaterdag: The Dirty Denims rocken als een dolle Maleier! The Answer, dikke 70's groefrock. Op De Dansvloer: Meisjes Zonder Smaak en Made in June. Een lekkere mix van al wat dansbaar is, met stijl en zonder attitude! De Loco Arena zeker even bezoeken: echt een andere ervaring van het begrip 'cross'!

Zondag: twijfelen tussen Satan vaak live beter dan Iron Maiden (haal je spandex maar uit het vet!) en Bertolf die The Beatles neerzet. Neerlands beste zanger die mijn idolen gaat doen... bijzonder! En natuurlijk Suicidal "All I wanted was a Pepsi" Tendencies! Pfoooh.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland