The Bunny Bonanzas vermalen exotica tot gruis

Willemeen verandert in tropische garage

Fred Hubers ,

De presentatie van de nieuwe 10-inch plaat van The Bunny Bonanzas levert een bijzondere avond op, waarbij de barre winterse omstandigheden voor een paar uur worden vergeten.

De entree is al meteen veelbelovend. Er staan palmbomen, er is een cocktailbar en het loopt al lekker vol voor het voorprogramma, Das Audio Combo. Deze viermansband speelt soulvolle, funky lounge met een hoofdrol voor het hammondorgel en de saxofoon. Steevast wordt na elk nummer "Das Audio Combo, dames en heren. Das Audio Combo!" geroepen. Hierdoor ontstaat al snel de sfeer van een donkere club ergens in Hamburg, met een presentator met plakhaar over de niet langer begroeide schedel. Gaandeweg sluipt er meer rock-'n-roll in de set. De afsluiter No Fun van The Stooges is dan ook het hoogtepunt.

The Bunny Bonanzas doen daar nog een flinke schep bovenop. Deze Arnhemse band viert vanavond de release van hun album Mix-O-Matosis De Exotica, en doen dat met verve. Al bij het eerste nummer doen twee danseressen mee, waardoor er inclusief de band nu al negen man op het podium staan. Dat het nóg extravaganter kan, bewijst de band later op de avond. Het instrumentarium bestaat naast de ritmesectie uit twee gitaren, diverse percussie-instrumenten, een marimba, een keyboard en een accordeon. Op de achtergrond worden passende beelden en filmpjes vertoond. Denk echter niet dat hier een saaie loungeband met conservatoriummuzikanten staat te spelen. De Bunny Bonanzas spelen hun exotica met een punkinslag en dat levert een trashy, ruige garagesound op. De mix is helaas niet optimaal waardoor er bij tijd en wijle een ondefinieerbaar geheel ontstaat, waarin alleen de bas en de drums te herkennen zijn. Ook kan de band nog beter leren doseren, zodat de solo's meer ruimte krijgen.
 
De band wisselt covers (Have Love Will Travel) af met sci-fi (de tune van Dr. Who), surf, jungle lounge, een ode aan Amerikaanse 70's politieseries en een hele bijzondere versie van Kraftwerks Das Model. Hierbij verschijnt zelfs een paaldanseres ten tonele. Bij de laatste liedjes verrijken drie blazers de toch al flink ‘over the top’ gaande muziek. Tijdens de grote finale staan er inclusief danseressen en extra muzikanten zelfs zestien man op het podium. Kan het gekker? Ja. Ballonnen en confetti vormen de afsluiter van deze bijzondere avond. Technisch gaat er nogal eens wat mis, maar het publiek krijgt een unieke band voorgeschoteld. Het concept van de Bunny Bonanzas is ijzersterk, nu alleen de muziek nog finetunen.
 
Websites