Ontspannen The Hubschrauber, Bunker en Killer Honey

Een fotoverslag van Wageningse club 3voor12 gelderland

Tekst: Patrick Balkhoven | Foto's: Marjanne Zander ,

In Café De Overkant staan vanavond drie Gelderse bands die de afgelopen tijd goed op weg lijken te zijn. Ondanks dat het geen drukbezochte donderdagavond blijkt te worden, spelen alledrie de bands uitermate ontspannen en voelen zich op het podium erg thuis. Een fotoverslag van de optredens van Killer Honey, Bunker en The Hubschrauber.

De Nijmeegse band Killer Honey is nog geen grote bekende in de regio, maar is vastberaden daar verandering in te brengen. Wellicht wat onverwachts zorgt de band voor het hoogtepunt van de avond. Het kwartet rond zanger Maxim Maas maakt naar eigen zeggen “sticky bittersweet popmusic”, maar gelukkig wordt dit live allemaal niet té zoet.

Goede nummers en vooral een strakke ritmesectie zorgen ervoor dat de set van de band staat als een huis. De hese, soms fluisterende stem van Maxim is misschien even wennen. Wie daar echter doorheen luistert, hoort een prima popband met goede en gevarieerde liedjes.

Bunker uit Arnhem slaagt wat minder in het neerzetten van een afwisselend geheel. De band weet in een krap half uur door te stomen naar... Tja, naar wat eigenlijk? Het geheel dendert door en door, met her en der zeker hele interessante momenten. Deze zijn voornamelijk afkomstig van de gitarist die de show steelt met zijn heerlijke new wave-sound en melodielijnen. Maar totaal mist toch echt een spanningsboog die het allemaal flink wat interessanter kan maken. Wie dit als toehoorder eenmaal heeft beseft, kan niet meer om de gedachte heen dat het geluid van Bunker toch wel érg eensoortig is en het vooral in de vocals wat aan spanning mist. Een goede show is het zeker wel, nu de sterke liedjes nog.

Die sterke liedjes lijken wél aanwezig te zijn bij The Hubschrauber, al duren ze gewoon steeds net wat te lang. De Nijmeegse jongens hebben duidelijk heel wat in hun mars, maar dit lijkt vanavond niet op zijn plek te vallen. Het bandgeluid, opgebouwd uit verschillende gitaar- en toetsenpartijen, klinkt groots, volwassen, en her en der zelfs héél professioneel. Alleen oogt het vijftal op het podium nog wat onwennig en is het optreden wat rommelig. Jammer is ook dat de set voortijdig moet worden afgebroken vanwege het strakke tijdschema, want deze anti-climax verdient de band echt niet. Misschien als het ze lukt om van de (soms meer dan vijf minuten durende) songs meer to the point rocknummers te maken, dat het wel ineens allemaal wel goed overkomt. Dan kan deze helikopter nog wel eens gaan opstijgen tot grote hoogtes.