Hooikoorts: Rosrock 2012

30 juni / 1 juli 2012 | Nijmegen

3voor12 gelderland houdt je ook dit jaar weer op de hoogte van al het nieuws rondom Rosrock. Hier vind je als eerste de nieuwe namen van Rosrock!

Dit jaar vindt alweer de zesde editie plaats van het gezellige Eastside Rock & Bluesfestival in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Ook op deze editie staan, verdeeld over twee podia, weer befaamde nationale en internationale artiesten op het programma.

Zo is de organisatie trots op het feit dat het de Australische gitaarvirtuoos Rob Tognoni als headliner van het festival heeft weten te strikken. Deze gitarist met ruim dertig jaar ervaring behoort met zijn explosieve gitaarspel tot de beste bluesrock gitaristen van dit moment.
Daarnaast staat de Belgische bluessensatie Lightnin’ Guy & The Mighty Gators op het Eastside Blues & Rockfestival 2012. Ook de piepjonge Leif de Leeuw maakt zijn opwachting. Met zijn nu nog 16 jaar wordt hij dé nieuwste bluessensatie van Nederland genoemd.

Op het Foyerpodium zal Sugar Boy and the Sinners staan, een vertegenwoordiger van de jongste generatie bluesbands uit Nederland, die met bevlogenheid de muziek speelt zoals zij bedoeld is: zwart, laidback en vooral dansbaar.