Hooikoorts: Zwarte Cross 2012. The Hives hoofdact Zwarte Cross vrijdag!

Will and The People, Katinka Polderman, Miss Montreal ook toegevoegd aan programma!

3voor12 gelderland houdt je ook dit jaar weer op de hoogte van al het nieuws rondom de Zwarte Cross. Hier vind je als eerste de nieuwe namen van de Zwarte Cross!

The Hives is de ultieme Zwarte Cross-band! Deze jongens geven altijd vol gas, hebben een goede dosis humor en weten het publiek gruwelijk op te zwepen, ik kan niet wachten!’, aldus een laaiend enthousiaste festivaldirectrice Tante Rikie. Vorige week werd het Engelse Will and The People, bekend van de zomerhit ‘Lion in the morning sun’, al toegevoegd aan het muziekprogramma op de vrijdag. Met de reeds bevestigde hoofdacts Within Temptation, Don Diablo en Normaal is het programma voor de Zwarte Cross vrijdag compleet.

The Hives, onder leiding van de maniakale frontman Howlin’ Pelle Almqvist, staat bekend om zijn wilde live optredens, de singles ‘Hate to say I told you so’ en ‘Tick Tick Boom’ en een gezonde dosis arrogantie getuige hun slogan ‘The Hives: Your new favourite band’. Het nieuwe album van de band ‘Lex Hives’ verschijnt op 1 juni aanstaande. De organisatie van de Zwarte Cross legde de band vast na het zien van hun fantastische show op het Amerikaanse Coachella festival vorige maand. Andere nieuwe toevoegingen aan het programma zijn Miss Montreal, Katinka Polderman en Michiel Romeyn. Op donderdag is het festivalterrein voor de campinggasten al geopend, op die dag doet Miss Montreal een exclusief optreden in de Megatent. Haar derde album ‘I am Hunter’ is in april verschenen. Cabaretière Kantinka Polderman treedt op in de Theaterweide, droge humor en liedjes in de stijl van Jeroen van Merwijk en Brigitte Kaandorp zijn haar handelsmerk. Op de Zwarte Cross speelt ze het beste uit al haar voorstellingen. Michiel Romeyn, bekend van Jiskefet, leidt op zondag op eigen absurdistische wijze de Zwarte Cross kerkdienst.

Eerder werden de volgende acts al bekend gemaakt:

Vrijdag: The Hives, Within Temptation, Will and The People, Don Diablo, Exodus (VS), Drive Like Maria, Jah6, Automatic Sam, Alestorm (UK), Municipal Waste (VS), Modestep (UK)

Zaterdag: Kaiser Chiefs (UK), DeWolff, Asteroids Galaxy Tour (DEN), Di-rect, Textures, Nobody Beats The Drum, Frei.Wild (DUI), Ben Prestage (VS), Cuban Heels

Zondag: Racoon, Beth Hart (VS), Chef’Special, Fiddler’s Green (DUI), Eli ‘Paperboy’ Reed (VS), Heideroosjes, North Mississippi Allstars (VS), Boemklatsch