Hooikoorts: Huntenpop 2012 | nieuwe namen!

Ook Blood Red Shoes en Lacuna Coil komen naar Ulft

3voor12 gelderland houdt je ook dit jaar weer op de hoogte van al het nieuws rondom Huntenpop. Hier vind je als eerste de nieuwe namen van Huntenpop!

De Britse Sister Bliss zal met een speciale Faithless DJ-set Huntenpop aandoen op zaterdag 11 augustus. Andere nieuwe namen zijn o.a. dj Real El Canario en tributeband Gunz ‘N Rozes.

Het tweedaagse festival bevestigde eerder al de komst van Triggerfinger, Racoon, Sister Bliss: Faithless DJ-set, Crystal Fighters, Lacuna Coil, Blood Red Shoes, Alain Clark, Real El Canario, Reel Big Fish, Shaking Godspeed, Miss Montreal, Dope D.O.D., Muchachito Bombo Infierno, Bellowhead, Vintage Trouble, The Backcorner Boogie Band, Le Cirque Du Platzak, The Bruurkes en dj Roel Salemink.

Als medeoprichter van Faithless is Sister Bliss de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste personen in de historie van de Britse Electronische muziek. Dankzij wereldhits als God is a DJ, Insomnia en We Come 1 verkocht Faithless wereldwijd meer dan 15 miljoen cd’s, speelde het op de grootste festivals en verkocht poptempels als Ahoy met gemak uit. Hoewel in 2011 werd besloten om als band op het hoogtepunt te stoppen, heeft Sister Bliss besloten als dj door te gaan. Met gepaste trots kunnen we melden dat ze Huntenpop op 11 augustus zal afsluiten met een speciale Faithless DJ-set.

Ezequil V Real, beter bekend als DJ Real el Canario, werd geboren in Tenerife. Op dit eiland was hij een belangrijke spil in de hiphopscène en behoorde tot de populairste DJ's. Enkele jaren geleden besloot Real een nieuwe uitdaging aan te gaan en verhuisde naar Amsterdam. Hij begon muziek te produceren en ontwikkelde een geheel eigen stijl van draaien; snel, eclectisch en dansbaar. Hij wordt mede hierdoor gezien als de spirituele vader van de muziekstijl die we tegenwoordig omschrijven als 'urban eclectic'. Zijn unieke mixstijl heeft hem geliefd gemaakt bij een groot en divers publiek. Hij laat verschillende muziekgenres moeiteloos in elkaar overvloeien: van disco tot merengue, van hip hop tot salsa en van R&B tot reggae. Na festivals als Mysteryland en Dance Valley zal hij op vrijdagavond 10 augustus het podium van Huntenpop beklimmen.

Ook ‘de trots van Gendringen’ Roel Salemink zal het podium betreden om een fijne set neer te zetten tijdens de openingsavond van Huntenpop 2012. Overigens kunnen we naast al deze dance gerelateerde nieuwe namen ook een vette nieuwe tribute aankondigen: Gunz ’N Rozes. Fans van Axl Rose en z’n mannen kunnen zich dus opmaken voor hits als Sweet Child O’Mine, Paradise City en Knocking On Heaven’s Door.

Naast de bekende duoformaties als The Black Keys en The Ting Tings, is ook Blood Red Shoes een duo dat een voorliefde heeft voor popliedjes met een rauwe behuizing. Op hun nieuwe plaat In Time To Voices is dat niet veel anders, al voegt de band daar regelmatig lekkere stevige rock en (disco)punk aan toe. Want hoewel Laura-Mary Carter (gitaar/zang) en Steve Ansell (drums/zang) er misschien schattig uitzien en maar met z’n tweeën zijn, live maken ze een enorme bak herrie.

Met Lacuna Coil haalt Huntenpop opnieuw een wereldtopper in het gothic-metalgenre binnen. Hoewel deze Italiaanse band, qua naam, wellicht iets onbekender in de oren klinkt, doet het zeker niet onder voor collegabands als Nightwish, Evanescence en uiteraard Within Temptation, dat vorig jaar nog het Huntenpopfestival opende. Dat bewijs levert het Italiaanse Lacuna Coil ook nu weer met het nieuwe album Dark Adrenaline, welke louter lovende recensies opleverde. Daarnaast heeft Huntenpop de band ook nog eens exclusief, als enige Nederlandse festival, naar Nederland weten te halen.

De vijfkoppige Spaans/Engelse band Crystal Fighters maakt electro(pop) met Baskische invloeden en zal, na hun geweldige show op Lowlands 2011, ook het Huntenpoppubliek in extase willen brengen. De band brak vorig jaar in Nederland definitief door met het nummer ‘Plage’, door luisteraars van 3FM gekozen tot zomerhit van 2011.

Racoon is een band die eigenlijk helemaal geen introductie nodig heeft gezien hun overvolle prijzenkast en waslijst aan hits. Zo bereikte het laatste album ‘Liverpool Rain’ de gouden status en werden ook de singles No Mercy, Took a Hit en Don’t Give Up the Fight grijsgedraaid op de radio.

Reel Big Fish is een Amerikaanse ska-punk band uit Zuid-Californië die in 1997 internationaal doorbraken met hun hit ‘Sell Out’.Deze ontdekkers en vrienden van Sum41 hebben inmiddels meer dan een miljoen cd’s verkocht en toch vinden ze touren belangrijker dan in de studio zitten. De band onderscheidt zich door z’n overbewegelijke shows vol humor, koperblazers en af en toe een geniale cover.

Sanne Hans is voor Huntenpop geen onbekende. Zo stond ze in het verleden al eens op het festival met haar voormalige band Ysis, als winnaar van de demo-contest. Na haar grote doorbraak in 2008 met het nummer ‘Just a Flirt’ en het nieuwe album ‘I Am Hunter’ op komst, zal ze echter terugkeren naar Huntenpop met haar band Miss Montreal.

Shaking Godspeed mag natuurlijk niet ontbreken op Huntenpop. Deze Achterhoekse blues- en rock band, van frontman Wout Kemkens, staat de trappelen om de nummers van hun nieuwe, zeer goed ontvangen, album ‘Hoera’ live ten gehore te brengen.

Er is geen hardere leerschool voor muzikanten dan het spelen op straat. Muchachito (Jairo Perera Viedma) is een Spanjaard in hard en nieren en leerde het vak door in Barcelona alleen in kleine kroegen in de buitenwijken en het centrum van de stad te spelen. Hij begeleidde zichzelf, zoals hij vandaag de dag nog steeds doet, met een bassdrum aan zijn voeten ook al wordt hij nu vergezeld door een band, compleet met drummer, genaamd Bombo Infierno. Na twee jaar lang elke locatie in Spanje uitverkocht te hebben en een succescol debuut in Nederland op Eurosonic afgelopen januari, komtMuchachito Bombo Infierno als tienkoppige band inclusief live-schilder, naar Huntenpop.

Zet een soulzanger voor een bluesgitarist, rockdrummer en funkbassist. Wat op papier een simpele combinatie lijkt en op de plaat een onderhoudende mix aan stijlen oplevert, zorgt op het podium voor één groot feest. De bandleden van de in 2010 in Los Angeles opgerichte band Vintage Trouble delen alle vier een liefde voor traditionele soul en rhythm & blues muziek, maar ook voor de opnametechnieken van toen die dat karakteristieke geluid mogelijk maken.

Triggerfinger is een driekoppig rockmonster geboren uit het beste wat de Belgische rockgeschiedenis te bieden heeft. Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul gaan al een poos door het leven als “The loudest band in Antwerp”, maar inmiddels mag duidelijk zijn dat niet alleen Antwerpen plat gaat voor de muziek van Triggerfinger. Dankzij jaren van hard werken en een Spartaans toerschema heeft Triggerfinger inmiddels een groot aantal fans. De band verkocht de afgelopen jaren de grootste popzalen van Nederland met gemak uit en stond bovendien op de hoofdpodia van alle grote festivals in België en Nederland. Triggerfinger staat garant voor onvervalste rock van het hoogste niveau. Bij momenten ontiegelijk hard, maar altijd melodieus.

De uit Groningen afkomstige rapgroep Dope D.O.D., bestaande uit de rappers Jay Reaper, Dopey Rotten en Skits Vicious, maken al 10 jaar hun eige, Engelstalige muziek. Ook wel modervette hiphop met een metalrandje genoemd. In 2009 haalden ze nog de finale van de Grote Prijs van Nederland. Toen echter begin 2011 de videoclip "What Happened" volgde, werden velen pas echt overtuigd. De clip vergaarde binnen een jaar miljoenen views en zij wisten hierdoor ook in het buitenland veel aandacht te krijgen. Fred Durst, de frontman van Limp Bizkit, nodigde de groep zelfs uit om in het voorprogramma te spelen tijdens de gehele Europese tour van de rockband terwijl metalband Korn ze uitnodigde voor hun Amerikaanse tour.

Bellowhead is een elfkoppige Britse folkgroep die al enige jaren furore maakt met zijn enerverende liveoptredens. Dat dit door velen gewaardeerd wordt blijkt uit het feit dat ze al vijf keer de BBC Radio Folk Award als “Best Live Act and Best Group” wonnen. De kern van de groep bestaat uit Jon Boden (zang & fiddle) en John Spiers (melodeon) en de snaren van Benji Kirkpatrick. De band maakt een wonderlijke mix van folk, klassiek, funk, musical, wereldmuziek en nog veel meer. Inmiddels is, na enkele cluboptredens in Nederland, wel duidelijk dat Bellowhead hard bezig is om Europa te veroveren en daarom mogen ze op Huntenpop 2012 absoluut niet ontbreken.

Le Cirque Du Platzak is een band uit Tilburg, ontstaan in The Hall Of Fame. Een originele bezetting met accordeon, tuba, trompet, gitaar, slagwerk, trombone en zang. Het repertoire is een mengeling van folk, ska, circus muziek uit Italië, Oost-Europese invloeden en Nederlandse traditionals. In het voorjaar 2011 is een samenwerking gestart met een aantal internationale circusartiesten (Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en België) uit de circusopleiding. Dit leidde tot een bont programma van jongleren, acrobatiek, balanceren, sketches, vuuracts en muziek in een theatrale sfeer. Le Cirque Du Platzak reist naar festivals met een eigen podium, entourage en een kleine geluidsinstallatie. Met een woonwagen als decor zullen ze tijdens Huntenpop beide festivaldagen te zien zijn.