Hooikoorts: Music Meeting 2012

Programma voor Music Meeting rond!

3voor12 gelderland houdt je ook dit jaar weer op de hoogte van al het nieuws rondom de Music Meeting. Hier vind je als eerste de nieuwe namen van Music Meeting 2012!

Met meer dan 30 artiesten op 7 podia, plus Movie Meeting, Mini Meeting, Silent Disco en lekker eten is het programma voor de 28e editie van het internationale muziekfestival Music Meeting compleet.
In Park Brakkenstein in Nijmegen zullen onder meer aantreden: Ghalia Benali Mw’soul, Kobo Town, Koby Israelite & Oren Marshall, Spinifex Indian Spin (FX) en Jagwa Music. Enkele namen die het festival eerder bekend maakte zijn: Richard Bona met Mandekan Cubano, Band of Gypsies, Amira, Tcheka met Régis Gizavo, Nik Bärtsch’s Ronin en University of Gnawa featuring Ibrahim Maalouf. Daarnaast biedt Club ¡mm...! tot diep in de nacht top-dj’s en Afrikaanse urban.

Zaterdag 26 mei
De in New York woonachtige Kameroense superbassist Richard Bona (Joe Zawinul, Pat Metheny, John Legend) stelde een groep bijzondere sterren samen: Mandekan Cubano. Ook uit New York: saxofoniste Lakecia Benjamin & Soul Squad. Speelde met jazzlegende Clark Terry, leidt de Hot Spot Horns, waarmee ze werkt met Stevie Wonder, Alicia Keys en Macy Gray. Met Soul Squadpresenteert ze eigen werk.
Myanmar Meets Europe, een exclusief tienkoppig project, belicht de onbekende cultuur van het afgesloten Birma met Birmese en Europesemuzikanten. Zanger/gitarist Tcheka ontwikkelde een unieke stijl, gebaseerd op batuque-ritmes van het Kaapverdische Santiago. Voor de gelegenheid featuring steraccordeonist Régis Gizavo(Madagaskar).
Het Mondo-podium wordt op de zaterdag betreden door Gevende, bekend binnen de alternatieve muziekscene van Turkije. Ook op Mondo de enthousiaste Zimbabwaanse popgroep Mokoomba en het project Spinifex Indian Spin (FX) dat met Indiase musici onder wie violist Mysore Manjunath hun tour afsluit bij Music Meeting.
Wie na middernacht wil doorgaan kan terecht in Doornroosje tijdens Club ¡mm...! met DJ Black uit Ghana en landgenoten FOKN Bois met explosieve highlife-hiphop.

Zondag 27 mei
De zondag wordt geopend door multi-instrumentalist, producer en componist Koby Israelite, samen met de virtuoze tubaspeler Oren Marshall (Bobby McFerrin, Derek Bailey, Radiohead). Gevormd door haar Arabische roots presenteert de in Brussel woonachtige Tunesische Ghalia Benali haar meest nieuwe project Mw’soul. Jazztoetsenist Nik Bärtsch maakt met Ronin Zwitserse ‘zenfunk’. Aurelio Martinez houdt de traditie van de Garifuna van Honduras springlevend. Meer hete afrolatin tijdens de Afro-Latin Night met Alberto Caicedo y su Orquesta (Colombia, NL) en de Nederlandse salsatrompettiste Maite Hontelé.
Het Mondo-podium start de zondag met het Nederlandse sterensemble Bguti Orchestra van Pieter Douma. Die dag ook het eigenwijze salegy-repertoire van Jaojoby (Madagaskar), de soepele Caribische ritmes van Kobo Town (Toronto), en bekend onder Indiërs wereldwijd, de charismatisch folkpopzanger en danser Raghu Dixit (India).
Aansluitend in Club ¡mm...! hippe urban-electro met Just A Band, een Keniase equivalent van De Jeugd van Tegenwoordig. (BBC-)DJ Eduuit Londen verzorgt de afterparty.

Maandag 28 mei
De 26(!)-koppige Band of Gypsies is met het wereldberoemde Taraf de Haïdouks (Roemenië) en het even roemruchte blaasorkest Kočani Orkestar (Macedonië) de superband van de zigeunermuziek, Amira is het kopstuk van de Bosnische sevdahblues, Aziz Sahmaoui brengt Arabische trance met University of Gnawa featuring Ibrahim Maalouf & Mokhtar Samba, en Erkan Oğur & Derya Türkan (Turkije) vormen voor de gelegenheid een verbond met Vincent Segal (Frankrijk) en Eric van der Westen (NL).
Op het Mondo-podium de temperamentvolle mix van latin en mediterrane zigeunermuziek van Beatriz Aguiar Band (Uruguay, NL), met accordeonist Riccardo Tesi (Italië). Een optreden van Koby Israelite met band, en als afsluiter de Afrikaanse sensatie Jagwa Music (Tanzania), een energiek collectief met veel aandacht voor de uitstekende zanger en dynamisch performer Jackie Kazimot.

Voor tickets en meer informatie ga je naar www.musicmeeting.nl