Gratis voor studenten en niet-studenten: Club 3voor12 gelderland in Nijmegen en Wageningen!

Wageningen: Villa Zeno en El Jando | Nijmegen: The Hubschrauber en The Liquid Machine

Redactie 3voor12 gelderland ,

De vakantie is voorbij en de nieuwe studenten stromen Nijmegen en Wageningen weer binnen. 3voor12 gelderland wil hen direct een introductie in Gelderse muziek aanbieden! Op maandag 20 augustus laten El Jando, Villa Zeno in Wageningen zien wat Gelderland te bieden heeft op muzikaal gebied, en op donderdag 23 augustus doen the Hubschrauber en The Liquid Machine dat in Nijmegen nog eens dunnetjes over.

Bij de Club 3voor12 gelderlandavond in Café De Overkant te Wageningen kunnen de nieuwbakken academici genieten van een extreem dansbare line-up: lekkere rockmuziek waarbij het zelfs voor de meest verlegen eerstejaars onmogelijk is om stil te blijven staan!

Villa Zeno is een ontaard bruiloftorkestje uit de Achterhoek met, naar eigen zeggen, “een rooie achter de toetsen, een oude Brabander op drums en een man/wijf op gitaar en zang”.  Pakkende rockmuziek met soulinvloeden is wat ze maken; ongepolijst, eerlijk en dansbaar. Hun muziek heeft hen al door heel Nederland gebracht: op Huntenpop en OEROL wisten ze al menig festivalganger aan het zweten te krijgen. Als supportact van de Engelse band The Brew deden ze zelfs Duitsland en Engeland al aan. Villa Zeno is een niet te missen band waar we in de toekomst vast meer van gaan horen!

Ook de band El Jando heeft zijn roots in het oosten van het land: de band is zelfs de kersverse winnaar van de bandjeswedstrijd Orkaan van het Oosten. De drie bandleden Jan Willem, Ludo en Eljon kennen elkaar van de coverband Blank Note, maar besloten om in 2011 met iets nieuws te beginnen. Onder de naam El Jando maken ze electro/techno rock, met invloeden uit drum ‘n’ bass, dubstep en house. Ze spelen zowel eigen nummers als covers en laten zich inspireren door bands en dj's als The Bloody Beetroots, Daft Punk, David Guetta, Avicci en Pendulum. Al met al belooft dit een avond te worden om flink op uit je dak te gaan!

De programmering van de clubavond in Merleyn bestaat uit de winnaars van de meest prominente Nijmeegse bandcompetities, de Roos van Nijmegen en Kaf en Koren: The Liquid Machine en The Hubschrauber.

De naam, hun bio, hun inzet, uit alles spreekt wat The Liquid Machine wil zijn: een retestrakke rockmachine. Bij de finale van de Roos van Nijmegen gingen de knikkende hoofdjes van het publiek al snel over in headbangen. Ze wisten dan ook zowel de jury- als publieksprijs binnen te halen, en verzekerden zich daarmee ook meteen van een plek op de-Affaire. Nu voegen ze een plekje op Club 3voor12 gelderland toe aan deze mooie reeks.

The Hubschrauber is natuurlijk niet voor niets de winnaar van Kaf en Koren 2012 geworden! De band maakt rock, vermengd met dikke synths en gitaarpartijen. Radiohead en Jeff Buckley zijn namen die regelmatig genoemd worden, maar live horen we vooral elektronische rock, die harmonieus, melodisch en ritmisch prima in elkaar steekt.

Club 3voor12 gelderland met Villa Zeno en El Jando
locatie: Café De Overkant , Wageningen
aanvang: 22:00
prijs: gratis!

Club 3voor12 gelderland met The Hubschrauber en The Liquid Machine
locatie: Merleyn, Nijmegen
aanvang: 22:00
prijs: gratis!