Een koninklijk interview met Gardenfest

"Ik hoop uit de serie dansinstructies de tango te kopen op de vrijmarkt!”

Redactie 3voor12 gelderland ,

Op 30 april is het weer zover: Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen. Na een succesvolle samenwerking in 2011 is er ook dit jaar weer een 3voor12 gelderlandpodium. We gaan alle bands aan je voorstellen middels een koninklijk interview! Vandaag: Gardenfest.

Hoe ga je Koninginnenacht doorbrengen?
We spelen met Koninginnenacht op het FreeFall Festival in Arnhem, als een van de afsluitende acts. Dat wordt dus knallen! Daarna afterparty tot in de vroege uurtjes in de woonplaats van onze drummer, Nijmegen.

Wie is de koningin van de Nederlandse muziekscene?
Eefje de Visser, een waanzinnig nieuw talent. Haar melodieën en wendingen zijn uiterst smaakvol.

Welke plaat of cd hoop jij ooit nog op de vrijmarkt op de kop te kunnen tikken?

Uit de serie dansinstructieplaten 'de tango' . Die had ik in bezit maar ben ik helaas kwijtgeraakt. Er zitten zeer hilarische instructies bij (“En draai, en stap en zwaai, 1-2-hockystick”) met dito muziek om te leren dansen. Zeer goed voor feestjes.

Ben je wel eens als bezoeker op Oranjepop geweest?
Niels (zang) en Jeroen (drums) speelden er ooit met LAB-E . Dat was echter al een flinke tijd geleden. Jeroen komt er vrijwel elk jaar. Beste act? Jeroen: 'Gotcha'.

Wie mag volgens jou niet ontbreken op Oranjepop?
Het publiek, anders is het ook zo sneu. Qua artiesten zouden we Laurent Garnier er graag bij hebben. Hij is een van de beste producers van electro en dance.

Beatrix of Willem Alexander?
Beatrix!