Club 3voor12 gelderland met The Cubical, The Heat en Pulse in Ulft Club 3voor12 gelderland met The Cubical, The Heat en Pulse in Ulft

DRU Cultuurfabriek zaterdag 28 april: toneel voor dampende rock

, redactie

Club 3voor12 gelderland met The Cubical, The Heat en Pulse in Ulft

DRU Cultuurfabriek zaterdag 28 april: toneel voor dampende rock

redactie ,

Zaterdag 28 april vindt er in de DRU Cultuurfabriek in Ulft weer een Club 3voor12 gelderland plaats. Dit keer met het Liverpoolse The Cubical, de Arnhemers van The Heat en Pulse uit Doetinchem. Een perfecte voorbereiding op Koninginnedag!

Club 3voor12 presenteert met gepaste trots The Cubical. Zondag zijn ze headliner op Koninginnenach in Den Haag maar eerst te horen en zien in een dampende clubshow! Ze maakten er afgelopen editie van de Zwarte Cross ook een mooi feestje van op de Fijnproeversweide. Deze uit Liverpool komende garagebluesrockband speelt sixties psychedelica. Rauw, intens, dwingend én dansbaar, onder invloed van Howlin' Wolf, Dr John en Captain Beefheart. De diepe, raspige stem én het charisma van zanger Dan Wilson zorgen voor de extra scherpe rand aan de gedreven powernummers van de band die inmiddels twee goed ontvangen langspelers heeft uitgebracht. Op het podium brengt het vijftal een muzikale energie die elk publiek vastpakt en niet meer loslaat. Wie The Cubical heeft zien spelen op de Zwarte Cross afgelopen jaar en Paaspop Zieuwent in 2010 weet dat de Achterhoek een heel geschikte plek is voor dit Engelse vijftal!
 
The Heat is een bluesrock band die af en toe wat uitwijkt naar psychedelica. Niets nieuws maar dat is ook niet de bedoeling. De jongens willen gewoon graag muziek maken zoals hun voorbeelden uit de vorige eeuw dat deden. De invloeden van oude bluesmeesters, zoals Muddy Waters, zijn duidelijk aanwezig maar ook de rockbands als Led Zeppelin en Deep Purple zijn terug te horen. Sinds The Heat in de zomer van 2011 is ontstaan, hebben ze al een behoorlijk aantal goed ontvangen optredens door heel Nederland gegeven.

Vier jonge honden uit Doetichem vormen de derde band op deze nu al gedenkwaardige Club 3voor12 avond. Pulse is een stevige rockband uit de Achterhoek. Zij spelen voornamelijk eigen werk aangevuld met covers van Foo Fighters, Stereophonics en Oasis. Onlangs won de band De Slag Om Paaspop en veroverde hiermee een podiumplek op dit festival.
 
De zaal gaat open om 20:00 uur, aanvang 20:30 uur / vvk € 5 p.p.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland