Club 3VOOR12/Gelderland in Wageningen: Thee Hämmer & Barbarella!

Superband meets Topchef

Tekst en foto's: redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Donderdag 1 december staan de Nijmeegse rockers van Barbarella in Café De Overkant in Wageningen op Club 3VOOR12/Gelderland. Ook zal Thee Hämmer van de partij zijn. Thee Hämmer? Wij weten ook niet of het een superband of een zooitje ongeregeld is maar topmuzikanten zitten erin!

Superband meets Topchef

Donderdag 1 december staan de Nijmeegse rockers van Barbarella en grote (on)bekende Thee Hämmer in Café De Overkant in Wageningen op Club 3VOOR12/Gelderland. Wat kan je verwachten?

Thee Hämmer: Gelderse superband of zooitje ongeregeld? Wie zal het zeggen. Onze verwachtingen zijn in elk geval hooggespannen. Opnames zijn er nog niet, maar met muzikanten uit o.a. De Staat, Shaking Godspeed en Automatic Sam is de line-up er één waar je u tegen zegt. Thee Hämmer is ontstaan uit een avond zuipen en muziek maken, en dit is het nog steeds: geen ambities, gewoon spelen en naderhand aan de tap hangen. Verwacht een vette 70’s rockshow met dubbele gitaarsolo’s. Maar het blijft natuurlijk een verrassing!

Vuig, hard, eerlijk. De Nijmeegse rockformatie Barbarella ontstond al in 2005, maar sinds aantreding van gitarist Jaap "Topchef" Lagerweij in 2009 gaat het hard met de band. Hun muziek, gebaseerd op jaren ’60 en ’70 hardrock, laat invloeden van punk, grunge en stonerrock terughoren. Denk aan Foo Fighters, Deep Purple, Queens of the Stone Age en Smashing Pumpkins. Gooi dit allemaal bij elkaar en je hoort de definitie van Barbarella: groovende riffs, harde rock en een beetje psychedelica verpakt in strakke songstructuren. Modern Times Rock ‘n’ Roll!

do 1 dec | Café De Overkant, Wageningen | Start: 22:00 | entree gratis!

Club3VOOR12/Gelderland is een samenwerking tussen Popcultuur Wageningen, Kunst en Cultuur Gelderland en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen.