3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Knuckles of Frisco ep-release 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Knuckles of Frisco ep-release

Opvallende Arnhemse band lanceert komende zaterdag Black Holes in Willemeen

, Tekst: Redactie

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Knuckles of Frisco ep-release

Opvallende Arnhemse band lanceert komende zaterdag Black Holes in Willemeen

Tekst: Redactie ,

Een van de meest opvallende bands uit de regio van het afgelopen jaar is Knuckles of Frisco. Het eerste brouwsel van het Arnhemse viertal wordt komende zaterdag in Arnhemse thuishaven Willemeen gepresenteerd. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kijkt met de band terug en vooruit.

Opvallende Arnhemse band lanceert komende zaterdag Black Holes in Willemeen

Een van de meest opvallende bands uit de regio van het afgelopen jaar is Knuckles of Frisco. De band behaalde winst bij Polderpop, Emergenza Benelux en won de publieksprijs in de finale van de Gesel van Gelderland. Een jonge band met een viertal (rondom)dertigers die serieus en vol overgave aan hun muziek schaven. Het eerste brouwsel, een ep getiteld Black Holes, wordt komende zaterdag 12 november in de Arnhemse thuishaven Willemeen gepresenteerd. Frontman Koert van Essen en bassist Ronald van Beveren vertellen over hun belevenissen van de afgelopen tijd, het ontstaan van de ep en blikken vooruit naar de komende periode.Wat een jaar voor KoF! Hoe kijken jullie terug op de afgelopen tijd?
Het is inderdaad een fantastisch jaar voor ons geweest, met veel te gekke en nieuwe ervaringen die je iedere beginnende band toe zou wensen. Er is van alles gebeurd. De keuze om aan bandwedstrijden mee te doen bleek een goede, het heeft ons ertoe gedwongen om alle muzikale ideeën die we hadden bedacht in een definitieve vorm te gieten. Ook als band zijn we hierdoor meer gevormd. Daarbij waren het optreden in de grote zaal van 013 en op het Taubertal Festival in Duitsland twee absolute hoogtepunten. Maar ook het maken van Black Holes was erg leerzaam en een goede duw omhoog in ons muzikale, creatieve proces.
 
Hoe is de ep tot stand gekomen?

Doordat we als live-act een sprong maakten en onszelf in de kijker speelden, ontstond al snel de behoefte om een ep te maken. Als je als band veel optreedt dan is de eerste vraag van mensen die het tof vinden meestal: "Hebben jullie een cd?" Die vraag wilden we graag met "ja" kunnen beantwoorden. Daarom zijn we Studio Het Lab ingedoken, de studio van Paul Gutteling en Harry Holzhauzer. We hebben daar met behulp van hen een viertal totaal verschillende nummers opgenomen.
 
Wat is jullie gedachte geweest achter de nummers?
De nummers zijn een greep uit ons brede repertoire en ieder nummer staat op zichzelf. Dat is wat wij belangrijk vinden, goede nummers schrijven die op zichzelf staan. Los van imago of hoe we als band volgens de buitenwereld zouden moeten klinken. Dat maakt dat de liedjes sterk verschillen van elkaar, het verveelt niet snel. Dat wat we op het podium doen, verrassen, hebben we getracht om op onze ep vast te leggen. We hopen dat dit ook bij de luisteraars zo binnenkomt.
 
Waarom mag het rockminnend volk 12 november niet missen?
Dit mag zeker niet gemist worden, omdat het niet alleen de presentatie van onze ep is, maar tevens de kans is om de enorme groei die we afgelopen tijd hebben doorgemaakt te komen beleven. Wij zijn erg trots op hoe we als band in relatief korte tijd gegroeid zijn. En daar willen we iedereen deelgenoot van maken. Daarnaast wordt het gewoon een ontzettende leuke avond met Monokraft en The James, twee toffe Arnhemse rockbands die zeer zeker ook de moeite van het beluisteren waard zijn!
 
Vanwaar de keuze voor Monokraft en The James?
In samenspraak met Willemeen zijn wij tot Monokraft en The James gekomen om twee redenen. Wij komen zelf uit Arnhem en vinden het belangrijk dat Arnhem aandacht besteedt aan het goede uit de eigen omgeving. Daarbij zijn zowel Monokraft als The James bands die erg veel in huis hebben en waar we graag het podium mee delen. Dus wat ons betreft…nog meer garantie voor een toffe avond!
 
Wat mogen we in 2012 verwachten en wat zijn jullie ambities?
We hopen ten eerste dat 2012 ons minstens zoveel moois zal brengen als 2011 gedaan heeft, dus een hoop toffe ervaringen. Daarnaast staat muzikale groei bij ons altijd voorop. We willen beter worden in wat we doen. Betere en mooiere nummers maken, meer podiumroutine en -ervaring ontwikkelen door veel op te treden. En wie weet ligt er volgend jaar wel weer een release van een mooie plaat in het verschiet...

Tot die tijd moeten we het doen met de ep Black Holes, die komende zaterdag officieel wordt gedoopt.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert:
 ep-release 'Black Holes' van Knuckles of Frisco

Support: The James + Monokraft

Locatie: Willemeen, Arnhem

Zaal open: 19.30 uur

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland