Wageningen host komende donderdag weer een Club 3VOOR12/Gelderland Wageningen host komende donderdag weer een Club 3VOOR12/Gelderland

En Vélo en Caulfield trekken westwaarts naar de Overkant

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Wageningen host komende donderdag weer een Club 3VOOR12/Gelderland

En Vélo en Caulfield trekken westwaarts naar de Overkant

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Komende donderdag is het weer tijd voor een Club 3VOOR12/Gelderland. Wageningers kunnen op de fiets naar café de Overkant voor de Arnhemse indiepopband En Vélo en de Nijmeegse alt.country-heren van Caulfield.

En Vélo en Caulfield trekken westwaarts naar de Overkant

Na enkele geslaagde eerste edities van Club 3VOOR12/Gelderland begint deze regelmatige clubavond wortel te schieten in de provincie. Het samenwerkingsverband tussen KCG en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen heeft aangetoond dat het lokale bands kan helpen buiten hun gemeentegrenzen de podia te beklimmen. De banden die zijn ontstaan tussen podia, instanties, bands, vrijwillige recensenten en fotografen van buiten de regio Arnhem-Nijmegen worden door dit initiatief alleen maar sterker en dat is goed voor de Gelderse pop.

Na de geslaagde avond met The James en The Jacobites in december, heeft het hyperactieve Popcultuur Wageningen voor de tweede maal een clubavond binnengehengeld. Aankomende donderdag mogen twee bands zich in Wageningen bewijzen: En Vélo en Caulfield.

En Vélo uit Arnhem begon ooit als grungeband, maar na diverse personeelswisselingen en nieuwe invloeden drongen folk en indierock de nineties sound naar de achtergrond. De melodieuze liedjes, waarbij een vergelijking met The Decemberists of Beirut treffend is, worden uitgevoerd door drie zeer muzikale heren en verdienen de aandacht.

De muziek die het viertal Caulfield maakt wordt vaak alt.country genoemd, maar ook invloeden uit britpop, jazz en indie komen in de sfeervolle nummers terug. De muziek, waarin de mooie combi van elektrische en akoestische gitaar vaak wordt toegepast, is beïnvloed door iconen uit diverse decennia, zoals The Beatles, Van Morrison en Ryan Adams, en gaan gepaard met meerstemmige folky zang.

In het altijd gezellige café de Overkant zal vanaf 22:00 uur de muzikaliteit het podium afstromen.

Cafe de Overkant
Bevrijdingsstraat 38
Wageningen
Entree: gratis!

Club 3VOOR12/Gelderland is een nieuwe samenwerking tussen Kunst en Cultuur Gelderland en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen, om Gelders talent de kans te geven op diverse plekken in de provincie te laten spelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland