Volumeknop vol open tijdens Club 3voor12/Gelderland Volumeknop vol open tijdens Club 3voor12/Gelderland

Emperors, Geiser en Bandito rocken in Barlo

, Tekst: Anne Giesen / foto’s: Dorian Temming

Volumeknop vol open tijdens Club 3voor12/Gelderland

Emperors, Geiser en Bandito rocken in Barlo

Tekst: Anne Giesen / foto’s: Dorian Temming ,

Club 3VOOR12/Gelderland streek neer in de Loods in Barlo. Het ging er keihard aan toe op het podium, maar helemaal overtuigend was het niet.

Emperors, Geiser en Bandito rocken in Barlo

Emperors, Geiser en Bandito zijn niet geschikt voor brakke zondagen, maar op deze zaterdagavond is het genieten. Club 3VOOR12/Gelderland strijkt neer in de Loods in Barlo, met Emperors als opener van de avond. De Nijmegenaren spelen instrumentaal strak. Je kunt horen dat deze band uit ervaren muzikanten bestaat en de nummers worden soepel aan elkaar gespeeld.  Met de cover Thumb van Kyuss vindt de band aansluiting met het publiek. Hoe dat komt? Misschien door de herkenbaarheid van het nummer, maar niet in de laatste plaats door de kwaliteit waarmee de band het nummer speelt. De geluidsknop stond niet bepaald op zijn laagste stand, maar dat zou ook niet passen op deze avond. De zanger legt veel contact met het publiek en is een ware frontman.
 
Daarna betreedt Geiser het Podium. De uit Nijmegen afkomstige band met enkele Aaltense leden weet zich te manifesteren. De band staat letterlijk tussen het publiek, wat een vreemd gezicht geeft. In het begin overschreeuwen de instrumenten de zanger, die er daardoor nauwelijks doorheen komt. Je ziet hem moeite doen, maar dit werd niet gehoord door het publiek. Maar doordat het instrumentaal sterk is, zie je het publiek wel meegaan met de muziek. Dit is vooral het geval bij het derde nummer Flint. De song trekt gelijk de aandacht en die blijft ook het hele nummer hangen. Het laatste nummer Pilgrim is een van de sterkste nummers van de avond. Hij blijft in je hoofd hangen, maar dan op een goede manier.

Bandito, eveneens uit de Keizerstad, ging nog harder dan de voorgaande bands. Dit zie je ook in het publiek dat nu tot leven komt. Na Veneno (Mexico City), trekt het publiek echter naar buiten, waardoor er nog maar een kleine groep overblijft. Net zoals bij Geiser had Bandito ook last van technische mankementen. Dit draagt er ook aan bij dat het optreden niet denderend is. Het optreden is degelijk verlopen, maar mist die extra levendigheid.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland