Steak Number Eight smaakt naar meer Steak Number Eight smaakt naar meer

Jonge Belgische postrockers zetten een degelijk optreden neer

, Tekst: Rob Malschaert / Foto's: Jimmy Israel

Steak Number Eight smaakt naar meer

Jonge Belgische postrockers zetten een degelijk optreden neer

Tekst: Rob Malschaert / Foto's: Jimmy Israel ,

de-Affaire maakt kennis met Steak Number Eight, de jonge Belgische winnaar van Humo’s Rock Rally. De sferische postrock smaakt naar meer.

Jonge Belgische postrockers zetten een degelijk optreden neer

de-Affaire maakt kennis met Steak Number Eight, de jonge Belgische winnaar van Humo’s Rock Rally. De prettige kennismaking smaakt naar meer.
 
CONCERT
Steak Number Eight, Waalpark, zaterdag 16 juli

MUZIEK
Post-rock/sludge met sferische intermezzo's.

PLUS
Ondanks het barre weer staat het vrij vol bij het Waalparkpodium. Het aanwezige publiek wordt getrakteerd op een volwassen show van de jonge Belgen. Retestrak, hard, en meedogenloos wordt de set gespeeld. Af en toe neemt de band gas terug, met een sferisch tussenstuk. Het hoge niveau van de twee platen wordt ook live moeiteloos gehaald. Waar veel genregenoten voor de instrumentale aanpak gaan, is het een verademing er een vocalist bij te hebben. En wat voor één! Moeiteloos schakelt hij tussen clean en schreeuw. Veel knikkende hoofden in het publiek en bij afsluiter 'Pyromaniac' komt het publiek dan eindelijk in beweging.

MIN
Zo charismatisch en overtuigend als de zanger/bassist erbij staat, zo doet de rest van de band een goede imitatie van een zoutzak. Iets meer beleving zou het publiek pas écht bij de show betrekken. De lange en complexe nummers worden goed gebracht, maar het optreden lijkt hierdoor toch niet helemaal te beklijven.

CONCLUSIE
Prettige kennismaking met deze nog jonge band uit België. Iets meer groeien nog in podiumpresentatie en dan zijn onze zuiderburen weer een topband rijker.

CIJFER
 7
 
http://www.myspace.com/steakn8/

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland