Fijne soulvolle Jamie Woon Fijne soulvolle Jamie Woon

‘Dubstep’ voor de massa

, Tekst: Annemiek Denissen / Foto's: Roger Jansen

Fijne soulvolle Jamie Woon

‘Dubstep’ voor de massa

Tekst: Annemiek Denissen / Foto's: Roger Jansen ,

Een goeie scheut soul, een snufje R&B, een beetje elektronica. Goed mengen en het resultaat: Jamie Woon.

‘Dubstep’ voor de massa

Een goeie scheut soul, een snufje R&B, een beetje elektronica. Goed mengen en het resultaat: Jamie Woon.

CONCERT
Jamie Woon, Saddlespan, zaterdag 16 juli 2011

MUZIEK
Soulvolle vocalen met R&B en dubstep-invloeden en een tikkeltje elektronica. Vergelijkingen met James Blake, Jamie Lidell en The xx worden vaak gemaakt.

PLUS
Deze jonge Engelsman met zijn fijne soulvolle stem en lekkere, lome liedjes is een van de bekendere buitenlandse namen in de programmering van dit jaar. Met een flink aantal goede recensies voor zijn in april uitgekomen album ‘Mirrorwriting’ op zak, weet hij een behoorlijk aantal mensen naar Saddlespan toe te lokken. Als je alleen een jongen met laptop verwacht, zoals wel vaker in dit genre, heb je het mis. Er staat een volledige band met toetsenist, gitarist en drummer en Woon speelt ook zelf gitaar.

Op de helft van de set komen Jamie en band met een cover van ‘Would I lie to you’ (van Charles & Eddie) die goed valt. Daarna volgt een van zijn bekendste, zeer goede song ‘Lady Luck’ en het heerlijk meezingbare ‘Shoulda’. Bij de laatste song verlaat de rest van de band het podium. Jamie “beatboxt” wat in z’n microfoon en loopt deze beats tot een geheel, om er daarna bij te gaan zingen.

MIN
De eerste helft van het optreden bestaat vooral uit (zoals hij zelf zegt) ‘ballads’. Deze songs zijn best leuk, maar het geheel is wat te voortkabbelend. Geen van die eerste nummers blijft je bij. Maar daar staat dan weer de goede bassound tegenover. Erg jammer is het geluidsprobleem in vooral het begin van de set. Een behoorlijk gekraak is een constante stoorzender als de zanger zijn elektronische apparatuur wil gebruiken.

CONCLUSIE
Sympathieke Engelse jongeman met een aantal prachtige, relaxte liedjes. Hij moet wel nog wat meer variatie in zijn set stoppen.

CIJFER
7-

http://www.jamiewoon.com
http://www.myspace.com/jamiewoon

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland