Discipline & Rather Real hebben de flow goed te pakken Discipline & Rather Real hebben de flow goed te pakken

Lokale hiphop op weg naar de top

, Tekst: Mike Ligthart

Discipline & Rather Real hebben de flow goed te pakken

Lokale hiphop op weg naar de top

Tekst: Mike Ligthart ,

Dit Nijmeegse hiphop-ensemble weet hoe ze het publiek moet bespelen. De saxofoniste maakt het geheel compleet.

Lokale hiphop op weg naar de top

 

Dit Nijmeegse hiphop-ensemble weet hoe ze het publiek moet bespelen. De saxofoniste maakt het geheel compleet.

MUZIEK
Nederlandstalige hiphop met veel autobiografische teksten van de jonge Discipline met een jazzy draai door het gebruik van een saxofoon.

PLUS
Het is duidelijk dat mc Discipline veel talent heeft, want ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij de stabiele flow van een pro. Hij laat zich niet tegenhouden door de af en toe rommelige techniek. ‘Raw Foods’ Joris, de man achter de draaitafel, voelt zijn mc goed aan. Hij speelt goed in op de pogingen van Discipline en back-up mc NLS om het publiek op te zwepen. Het is niet erg druk, maar ze laten het aanwezige publiek actief meedoen (zij het met vrij standaardtrucjes). Terug naar Joris: de beats zijn lekker. Niet te aanwezig, maar ook niet te eentonig. Natuurlijk mogen we de saxofoniste Kika niet vergeten. Zij maakt het ensemble af. Sterker nog, zonder haar geen succes. Met haar jazzy onderbrekingen pakt ze het publiek in.

MIN
De twee ondersteunende leden: NLS en achtergrond zangeres Carmen Elena komen wat moeilijker mee. NLS heeft een beduidend minder flow dan zijn frontman. Gelukkig is zijn rol niet zo groot tijdens het optreden. De hogere tonen van Carmen voegen wel degelijk wat toe op de achtergrond. Wanneer ze alleen zingt en voluit gaat klinkt het af en toe nasaal en dat doet toch af aan het geheel. Ze kan beter op de achtergrond blijven. De teksten waren duidelijk autobiografisch. Hierdoor waren ze niet allemaal even volwassen. In principe niet erg, maar Discipline heeft veel potentie. Als ze willen door breken moeten de teksten eerst groeien.

CONCLUSIE
Goed optreden van een sterke Discipline, Raw Foods en publiekslieveling Kika. De overige leden van het ensemble varen mee op het succes en bieden een middelmatige ondersteuning. Er wordt goed gespeeld met het publiek. Nog even hard werken (in het bijzonder aan de teksten) en ze zijn klaar voor de top!

CIJFER
7.5
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland