Charlie Jones’ Big Band is plezanter dan plezant Charlie Jones’ Big Band is plezanter dan plezant

Vlamingen hebben nog geen regering, maar regeren wel het Lift! podium

, Tekst: Paul Aerts

Charlie Jones’ Big Band is plezanter dan plezant

Vlamingen hebben nog geen regering, maar regeren wel het Lift! podium

Tekst: Paul Aerts ,

Belgische bands doen het vaak wel goed bij het Nederlands publiek, maar deze act zou je het liefst in een doggy bag meenemen om er thuis nog eens van te genieten.

Vlamingen hebben nog geen regering, maar regeren wel het Lift! podium

Belgische bands doen het vaak wel goed bij het Nederlands publiek, maar deze act zou je het liefst in een doggybag meenemen om er thuis nog eens van te genieten.

CONCERT
Charlie Jones’ Big Band, Lift!, dinsdag 19 juli 2011

MUZIEK
Stevige singer-songwriterblues met rauwe impulsen, afgewisseld met tedere luisterliedjes, jamsessies, melodicageblaas, snap&clap-momentjes, grappen en grollen en een heleboel Vlaamse sympathie.

PLUS
Van begin tot eind imponeert Charlie Jones’ Big Band. De vier Belgen spelen een zeer gevarieerde set met erg sterke nummers die live perfect worden uitgevoerd. De band zingt vier-stemmig onder leiding van Jan Verstraeten. Hij zingt zelf met de rauwheid van een kerel die zijn sigaretten tot over de filter oprookt.
De songs zijn catchy, doorspekt van humor en het gaat gewoon nóóit vervelen. Van stampende bluesrock naar een lief luisterliedje, van grappig naar serieus, Charlie Jones’ Big Band giert van de creatieve energie. Er gebeuren bijzondere dingen, zo wordt een nummer door Jan gespeeld op een klein vingerpianootje. Met minimale middelen wordt het zo toch een krachtig liedje.
Ook de interactie met het publiek is ronduit onvergetelijk, klapsalvo’s die swingen zoals originele bigbands doen en onverstaanbare schreeuwlelijks die worden gekalmeerd met een “I wish you woah-wow”. Deze jongens staan meer dan hun manneke op het podium. Met hun drie kwartier durende preek winnen ze steeds meer volk voor de bluesparochie. Geen overdaad, gewoon ontzettend goed.

MIN
De te korte broekspijpen van de zanger kunnen echt niet.

CONCLUSIE
Dit is een ontzettend goede combinatie van cabaret en muziek. Als deze band zo gevarieerd blijft, kunnen ze drie grote acts op een festival moeiteloos in hun eentje vervangen!

CIJFER
9

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland