Nieuwbouw Doornroosje gaat definitief door

Coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en D66 geven groen licht

Christiaan Walraven ,

Poppodium Doornroosje heeft definitief toestemming gekregen voor het nieuwbouwproject dat al ruim vijf jaar op tafel ligt. Eind vorig jaar berichtten we al dat directeur Toine Tax overeenstemming had bereikt met wethouder van Stedelijke Ontwikkelingen Hannie Kunst en daardoor geen problemen meer verwachtte op het traject.

Coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en D66 geven groen licht

Poppodium Doornroosje heeft definitief toestemming gekregen voor het nieuwbouwproject dat al ruim vijf jaar op tafel ligt. Eind vorig jaar berichtten we al dat directeur Toine Tax overeenstemming had bereikt met wethouder van Stedelijke Ontwikkelingen Hannie Kunst en daardoor geen problemen meer verwachtte op het traject. Dinsdagavond was de stemming in de gemeenteraad en na goedkeuring door coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en D66 is het groene licht definitief. "Doornroosje ontwaakt, ze wordt wakker gekust," aldus GroenLinks-raadslid Pepijn Oomen.

Toch was er een hoop weerstand in de raad. Oppositiepartijen VVD, VSP, Nijmegen Nu, Gewoon Nijmegen en CDA stemden tegen de nieuwbouw. De partijen vinden de investering in het in totaal 18 miljoen euro kostende plan te hoog. Daarnaast zijn ze ontevreden over de geheimhouding die op een deel van het dossier rust. De andere partijen gaan hier tegenin. PvdA'er Rutger Zwart: "Ten onrechte wordt er een beeld gecreëerd alsof er wordt gesjoemeld." Volgens hen is de geheimhouding enkel om een prijsopdrijvend effect tegen te gaan bij de al lopende openbare aanbesteding.

Het nieuwbouwcomplex zal twee zalen tellen met een capaciteit van 1100 en 400 man. De nieuwbouw moet eind dit jaar starten. De opening van het complex staat voor begin 2014 op de planning.