Wij zijn Give it Dub Wij zijn Give it Dub

Twee jaar, twee zalen. Give it Dub is een uitverkocht succes

, Tekst: Maarten Bevers / Foto's: Roy van den Ing

Wij zijn Give it Dub

Twee jaar, twee zalen. Give it Dub is een uitverkocht succes

Tekst: Maarten Bevers / Foto's: Roy van den Ing ,

Give it Dub gaf een feestje voor haar 2-jarig jubileum in Doornroosje, die wederom uitverkocht en een uitbundig feest was. Grote namen maakten hun reputatie waar en het publiek ging uit haar dak.

Twee jaar, twee zalen. Give it Dub is een uitverkocht succes

Een feestje om te vieren dat er 2 jaar lang regelmatig dubstep feesten zijn. De Give it Dub crew creëeren een dubstep scene in het oosten van Nederland, hosten op het Free Your Mind festival met een eigen podium en de grootse line up, en ze verkopen twee zalen Roosje met gemak uit. Genoeg te vieren dus.

Net na twaalven loopt Doornroosje gestaag vol met bezoekers. Doordat de tweede zaal open is, zit er wat meer beweging in de zaal dan bij eerdere edities. Vrolijke gezichten dansen op de beats van de hostende djs DBS & BeeVee. Zij draaien een prima set maar blinken niet uit in creativiteit. De twee draaien back to back, beiden gehuld in een Give it Dub shirt. Graag zou ik meer van deze twee horen, want na verschillende edities kan ik nog geen eigen stijl herkennen bij BeeVee of DBS.

Wij zijn Give it Dub, proef ik bij het publiek. Vele bezoekers lopen in merchandise van het concept. De shirts zijn te koop op de avond en gaan als warme broodjes over de toonbank.

De zaal loopt vol en de eerste gast dj staat klaar. Tunnidge brengt sinds 2008 platen uit, onder andere op het label DEEP MEDi musik van Mala. Om 01.00 uur start de Engelsman. Hij draait goed geproduceerde diepe dubstep zoals we die ook van zijn producties kennen. Het publiek heeft het naar de zin en precies veertig minuten na zijn start gaat de zaal helemaal los.

In de kleine zaal speelt Krampfhaft, een producer uit Utrecht. Een select gezelschap kan dit waarderen. De tracks zijn mooi, maar het optreden is weinig dynamisch qua mixen, opbouw en preformance. Ben Ufo draait een interessant swingende set, maar qua stijl past dit beter op een Planet Rose avond. De Nijmeegse dj HerrFer (Shipwrec Records) mag de avond afsluiten in de kleine zaal. De beelden in de kleine zaal worden gedaan door VJ Knutsler a.k.a. Vingerverf. De programmering in kleine zaal mag meer in het verlengde liggen van wat er in de hoofdzaal gebeurd, bijvoorbeeld lokaal talent of andere vormen van dub of dubstep.

In de hoofdzaal start N-type (Dub Police Records). Hij brengt ons een elektronische set met echte klasse. Plezier straalt van de man af en het publiek gaat helemaal mee. MC Brown Sugar en N-type houden elkaar in de gaten en zijn een goede combinatie. Ze krijgen de zaal aan het klappen, springen en rennen. De lage tonen komen uit de speakers en er is geen veilige plek meer op de dansvloer! Met stuwende platen zoals NY Is Killing Me van Jamie xx, bouwt N-type zijn set op. Verder veel diepe bassen en scheurende synths, precies zoals de zaal dat wil.

Het West Londonse dubstep producer duo 16Bit is vanavond alleen gekomen. Een kleine man die maar net boven de de apparatuur uit komt. Als enige deze avond draait hij met een laptop, die overigens qua formaat perfect bij hem past. 16Bit heeft naast een uitstekende reputatie ook vele fans en na Give it Dub heeft hij er nog meer. Tijdens zijn mixen tikt hij genres als drum ‘n bass en garage aan, maar telkens volgt pompende dubstep.

Kortom een goede avond, een terecht feestje. Give it Dub, een movement die vorm krijgt in Doornroosje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland