Een koninklijk interview met The Jacobites

Nijmeegse band op 3VOOR12/Gelderland podium tijdens Oranjepop

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op 30 april is het weer zo ver: Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen. Dit jaar presenteert 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen er voor het eerst een 3VOOR12/Gelderland podium met The Jacobites, Roy Santiago, Easy Trigger, Discipline & Rather Real, Little Things That Kill, The Gospel en Routines. Tijd om alle bands te onderwerpen aan een aantal koninklijke vragen. Om te beginnen: The Jacobites.

Nijmeegse band op 3VOOR12/Gelderland podium tijdens Oranjepop

Op 30 april is het weer zo ver: Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen. Dit jaar presenteert 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen er voor het eerst een  3VOOR12/Gelderland podium met The Jacobites, Roy Santiago, Easy Trigger, Discipline & Rather Real, Little Things That Kill, The Gospel en Routines. Tijd om alle bands te onderwerpen aan een aantal koninklijke vragen. Vandaag: The Jacobites.

Hoe gaan jullie Koninginnenacht doorbrengen?

Wij gaan lekker optreden in de NDRGRND in Nijmegen. Daarna zien we wat de nacht brengt.

Ben je wel als bezoeker al eens op Oranjepop geweest? Zo ja, wat is het beste optreden dat je daar gezien hebt?
Tot nu toe drie keer. Moss was erg sterk en Shaking Godspeed was ook erg overtuigend. Dit jaar verwachten wij veel van Krach en zijn we erg benieuwd naar Roy Santiago.

Wie mag volgens jou niet ontbreken op Oranjepop? En waarom?

De Staat mag als Nimweegs trots eigenlijk niet ontbreken.

Wie is de Koningin van de Nederlandse muziekscene?
Moeilijk om een echte koningin te noemen. Trijntje Oosterhuis is een hele goede zangeres, maar met de muziek van Marike Jager hebben we meer.

Naar wie zou jij wel eens een waxinelichtjeshouder willen gooien?

Naar Dinand Woesthof van Kane. Dat lijkt ons een omhooggevallen misselijk mannetje. Of naar François Boulangé, gewoon om te kijken of ‘ie nog leeft.

Welke plaat of cd hoop je ooit nog tegen te komen op de vrijmarkt?

Het zou fijn zijn om 4 Way Street van Crosby Stills, Nash & Young een keer tegen te komen. Mooie plaat. Jaren ‘60 muziek in optima forma!

Tot slot, Beatrix of Willem Alexander?

Beatrix! Als we een koningshuis hebben dan maar ook gewoon zo traditioneel mogelijk. Met grote kapsels, gekke hoedjes en gouden koetsen. Als je het doet, moet het ook enige allure hebben. Dat past toch beter bij de generatie Beatrix.