Een koninklijk interview met Roy Santiago

Nijmeegse band op 3VOOR12/Gelderlandpodium

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op 30 april is het weer zo ver: Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen. Dit jaar presenteert 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen er voor het eerst een 3VOOR12/Gelderland \podium met The Jacobites, Roy Santiago, Easy Trigger, Discipline & Rather Real, Little Things That Kill, The Gospel en Routines. Tijd om alle bands te onderwerpen aan een aantal koninklijke vragen. Vandaag: Roy Santiago.

Nijmeegse band op 3VOOR12/Gelderlandpodium

 

Op 30 april is het weer zo ver: Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen. Dit jaar presenteert 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen er voor het eerst een  3VOOR12/Gelderlandpodium met The Jacobites, Roy Santiago, Easy Trigger, Discipline & Rather Real, Little Things That Kill, The Gospel en Routines. Tijd om alle bands te onderwerpen aan een aantal koninklijke vragen. Vandaag: Roy Santiago.

Hoe gaan jullie Koninginnenacht doorbrengen?
Waarschijnlijk wordt het gewoon weer drinken geblazen. De afgelopen jaren ben ik nogal gretig omgegaan met de festiviteiten. Dat houdt in dat er te lang naar de kroeg wordt gegaan waardoor ik dan op Koninginnedag enorme koppijn heb. Dit jaar moet dat natuurlijk anders. We spelen immers op Oranjepop!

Ben je wel eens als bezoeker op Oranjepop geweest? Zo ja, wat is het beste optreden dat je daar gezien hebt?
Zeker wel. Vorig jaar zag ik er Moss. En die had ik daarvoor nog niet live gezien. De band deed echt een 'hit & run'-show, waarschijnlijk omdat zij nog twee andere optredens hadden op die dag. Opbouwen, een half uur knallen en weer weg. Ik vond het heel erg goed. Erg gedreven. Vorig jaar ben ik trouwens ook nog even op Koningsplein geweest. Dat ga ik dus niet meer doen. Wat een verschrikking.

Wie mag volgens jou niet ontbreken op Oranjepop? En waarom?
Die eetkraam van 'De Plak'. Hun kaasgehakt...

Wie is de koningin van de Nederlandse muziekscene?
Onze Lea natuurlijk!

Naar wie zou jij wel eens een waxinelichtjeshouder willen gooien?
Naar niemand. Dingen naar mensen gooien vind ik suf. Vooral waxinelichtjes.

Welke plaat of cd hoop je ooit nog tegen te komen op de vrij markt?
Ik vind nooit echt wat ik zoek. Simpele reden: ik kom altijd te laat vanwege Koninginnenacht. Dus ik moet het dan vaak doen met geinige verzamelaars enzo. Ik ben weleens wakker geworden met drie albums van Heino naast mijn bed. Geen idee hoe ik er aan kwam. Wel vind ik vaak gave keyboardjes die niemand wil hebben.

Tot slot, Beatrix of Willem Alexander?
Morrissey