Club 3VOOR12/Gelderland met Sugartoosh, Automatic Sam en Black Bottle Riot Club 3VOOR12/Gelderland met Sugartoosh, Automatic Sam en Black Bottle Riot

16 april vindt in de DRUfabriek in Ulft de vierde editie plaats

, Foto's: Archief

Club 3VOOR12/Gelderland met Sugartoosh, Automatic Sam en Black Bottle Riot

16 april vindt in de DRUfabriek in Ulft de vierde editie plaats

Foto's: Archief ,

Zaterdag 16 april zal er tijdens Club 3VOOR12/Gelderland flink gerockt gaan worden in de DRUfabriek in Ulft. Niet 1, niet 2, maar 3 bands komen laten zien dat er in Gelderland een rijke rockcultuur bestaat. Automatic Sam en Black Bottle Riot komen vanuit Nijmegen naar de Achterhoek en Sugartoosh speelt een thuiswedstrijd. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen geeft 2x2 kaarten weg!

16 april vindt in de DRUfabriek in Ulft de vierde editie plaats

Zaterdag 16 april zal er tijdens Club 3VOOR12/Gelderland flink gerockt gaan worden in de DRUfabriek in Ulft. Niet 1, niet 2 maar 3 bands komen laten zien dat er in Gelderland een rijke rockcultuur bestaat.

Het Nijmeegse Automatic Sam heeft haar roots in de inmiddels legendarische Achterhoekse Magic Barn. Automatic Sam combineert 70’s hardrock, blues, garagerock en 60’s psychedelica en speelt dit alles met punkrockenergie. Automatic Sam werd eind 2008 opgericht, gaf haar eerste optreden in januari 2009 en staat vanaf dat moment wekelijks op het podium in alle hoeken van Nederland. De band heeft zich vernoemd naar een personage uit het nummer Tarotplane van Captain Beefheart & His Magic Band. De bandleden hebben geen idee wie het personage is, maar aan het nummer te horen moet Automatic Sam wel een zeer coole viespeuk zijn met veel gevoel voor boogie.

Het eveneens Nijmeegse  Black Bottle Riot wordt omschreven als een stevige mix van Lynyrd Skynyrd en The Ramones. Dat impliceert iets goeds: een serie goede nummers en een stel luide gitaren. Dat ze nog steeds rock-'n-roll zijn bewijst hun eerste album 'Stay Hungry'. Black Bottle Riot staat voor indrukwekkende seventies, gereïncarneerd in de 21e eeuw.

Je hebt van die bands die heel hard spelen, maar waar je recht doorheen kijkt, omdat ze het niet menen. En dan eigenlijk al niet hard meer zijn. Je hebt echter ook bands die zo verdomde eerlijk en oprecht overkomen dat als ze een keer uithalen, het ook meteen een klap in je gezicht is. Sugartoosh is zo’n band. Vier uiterst sympathiek ogende gasten die zonder fratsen een hele zaal in kunnen pakken. Sugartoosh kan omschreven worden als een degelijke stamppot van Claw Boys Claw, Foo Fighters en Queens Of The Stone Age. Ogenschijnlijk eenvoudig, uiterst doeltreffend en gezegend met een rauw en toch helder geluid laat Sugartoosh zien en horen wanneer een band in moet houden en vervolgens moet uitpakken.

We geven 2x2 kaarten weg voor Club 3VOOR12/Gelderland #4. Wil je kans maken? Stuur dan een mail met als onderwerp ‘DRUfabriek’ naar prijsvraag@3voor12arnhemnijmegen.nl

Club 3VOOR12/Gelderland wordt mede mogelijk gemaakt door KCG, DRUfabriek en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland