Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met Sons of Noel and Adrian, Laish en OIIO

21e editie in Merleyn belooft een mooie avond te worden

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 23 april kun je weer in Merleyn terecht voor een mooie Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen! In samenwerking met PAN, KCG en Merleyn is het ons gelukt om de supergroep Sons Of Noel And Adrian te strikken. Naast deze band en Laish betreedt ook het Nijmeegse OIIO het podium.

21e editie in Merleyn belooft een mooie avond te worden

Zaterdag 23 april kun je weer in Merleyn terecht voor een mooie Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen! In samenwerking met PAN, KCG en Merleyn is het ons gelukt om de supergroep Sons of Noel and Adrian te strikken. Naast deze band en Laish betreedt ook het Nijmeegse OIIO het podium.

De Britse supergroep Sons Of Noel And Adrian bestaat uit leden van Mumford & Sons, The Leisure Society, Lightspeed Champion, Hope Of The States, Alessis Ark en Shoreline. Het tienkoppige progressive folkrockcollectief heeft een opzwepend en verrassend geluid dat het meteen onderscheid van de hiervoor genoemde bands. Donkere folk wordt gevuld met sfeer en emoties.

De uit Brighton afkomstige band is opgericht door Tom Cowan (zoon van Adrian) en Jacob Richardson (zoon van Noel). Niet alleen de diep emotionele stem van Tom is bijzonder, maar ook het rijke muzikale geluid van de band. Deze toerde de afgelopen jaren met Laura Marling, Jaga Jazzist, Mumford&Sons en Efterklang en is nu voor het eerst zelf op tournee. Vanavond staan ze zo ongeveer voor het eerst op de planken in Nederland. Nu nog in een klein Merleyn, maar later zeker alleen nog maar te zien op de grotere podia en festivals.

Als extra neemt Sons Of Noel And Adrian vanavond Laish mee. In Laish speelt onder andere Daniel Green, de drummer van Mumford & Sons. Hij speelt ook in Sons Of Noel And Adrian en alsof hij er niet genoeg van kan krijgen, speelt hij op zijn tijd ook graag een stukje mee in Alessi's Ark, Laura Marling, The Leisure Society, The Climbers, Shoreline, OCDC, Curly Hair, Redwood Red, Rowan Coupland en Kopek. Laish speelt eerlijke, nederige, humorvolle en feel-good indie-folkliedjes. Een wonderschone mix van melancholie en schoonheid, geworteld in de beste folktradities.

OIIO is een ambient indie-folkformatie uit Nijmegen. De band speelt intieme popliedjes die sporadisch dreigen te ontsporen in psychedelische geluidslandschappen. Toch staat altijd de schoonheid van het liedje voorop, met een basis van akoestische klanken en meerstemmige zang. Daaroverheen waaien sferische toetsen en elektrische gitaren.

Na haar debuut op festival de-Affaire in 2009 speelde de groep met gelijkgestemden uit binnen- en buitenland, waaronder Okieson, Bowerbirds (VS) en Megafaun (VS). Begin 2010 bracht OIIO de debuutplaat Open uit, die in de Ooij is opgenomen met Sebastiaan van Bijlevelt (Okieson). Onder de noemer It's Still There begon de band vervolgens met het maandelijks opnemen en online uitbrengen van zolderkamerdemo's van nieuwe nummers. Het resultaat hiervan is begin 2011 gebundeld op een cd. Met deze twee platen onder de arm zal OIIO dit jaar een sferische verzameling liedjes naar de podia brengen.

Aan het eind van de middag kan je Sons Of Noel And Adrian ook zien in Platenzaak de Waaghals voor een intiem instore optreden. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen is hierbij aanwezig om dit optreden via de Iphone app Film It Yourself vast te leggen. Ook jij kan meedoen. Heb je een Iphone? Download de FIY-app en kom mee filmen!

za 23 apr | Open: 21:00 | Start: 22:00 | entree: € 8,=

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen wordt mede mogelijk gemaakt door KCG, PAN, Doornroosje en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen.