GESEL XL vrijdag 5 november van start GESEL XL vrijdag 5 november van start

Akoestische sets in Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

GESEL XL vrijdag 5 november van start

Akoestische sets in Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Aankomende vrijdag start in Arnhem de derde editie van GESEL XL, hét popweekend voor de Gelderse muziekscene. Twee dagen bruist de Gelders hoofdstad door optredens van een keur aan artiesten in vier zalen, workshops in de Jacobiberg en Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met akoestische sessies en interviews met artiesten.

Akoestische sets in Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Vrijdag 5 november start in Arnhem de derde editie van GESEL XL, hét popweekend voor de Gelderse muziekscene. Twee avonden bruist de Geldese hoofdstad door optredens en workshops.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen tovert het café van Willemeen om tot Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen waarin akoestische sessies en interviews met artiesten alsThe Punctuals, Rhea Robbertson en Phoenix Park plaatsvinden. Voor knabbels word gezorgd en ook kun je al een preview zien van de documentaire 40 jaar Doornroosje. Dj Maarten W zorgt tussen de acts voor fijne plaatjes.

Voor € 7,50 per avond krijg je een polsbandje waarmee je iedere avond alle optredens gratis kunt bezoeken. Het programma begint vrijdag 5 november om 19:30 uur en zaterdag 6 om 20:15 uur. De optredens vinden plaats in Willemeen, Bosch, Luxor Live en The Stage.

Finale Gesel Gelderland
De vrijdag start met de finale van de Gesel Van Gelderland. Wie wordt de opvolger van Bandito en mag Gelderland vertegenwoordigen bij de SENA Performers POPnl Award in Amsterdam? De winnaars van de regionale Gelderse popwedstrijden Waste, Despicable Heroes en Orange Maplewood zullen proberen de jury te overtuigen. Voordat de winnaar bekend wordt, zal Bandito nog even laten zien waarom ze vorig jaar hebben gewonnen. Na het wedstrijdgeweld kun je in Willemeen ook nog genieten van Scrambled, Give It Dub Crew, Gemineyevs Rowes en Baas Boven Baas.

Overig programma vrijdag
Voor een flinke portie rock ga je naar The Stage, waar Geiser, Corduroy, Streetcarb, Burning Paris en The Punctuals optreden. In Luxor Live is de kleine zaal gereserveerd voor de GESEL XL hiphopstage met onder andere Zo Moeilijk, MutiaraTec, Front Porch Poets en Flow en Co. De grote zaal wordt onveilig gemaakt door Rev Trigger, Lea & band en de speciale The Bunny Bonanza Extravaganza! Bosch is de plek om Nieuwe Elektronische Waar te checken met optredens van Détaché, Sinan Alakus, KuhlmannMensink, Addicted White Guy Live, EML en Spange Batta.

Workshops
Zaterdag overdag kun je op de Jacobiberg terecht voor heel veel workshops, zoals rockgitaar splen met Ruben Block van Triggerfinger, songwriting met Bertolf, Popfotografie en nog veel meer! Aanmelden kan via info@geselxl.nl

Avondprogramma zaterdag
's Avonds kan je met je nieuw aangeschafte polsbandje wederom terecht in The Stage, Willemeen, Bosch en Luxor Live voor nog meer Gelderse acts. In The Stage voor onvervalste rock van Deaf By Stoning, Final Four, Bambix en Barbarella. Willemeen heeft Sanchez, The Devil, The Hierophant, Taxidermist, Phoenix Park, KYU en Victimizer in huis gehaald. In Luxor Live kun je je helemaal onderdompelen in regionale muziek met The James, the netherlands, Routines, The Mekanik, Proper Outfit, Billy Connected, En Vélo en The Jacobites. In Bosch zal de crème de la crème van Gelderse singer-songwriters te horen zijn met Nina van der Leest, Niek Pronk, Rhea Robertson, Rogier & Maarten Pelgrim, Merinde Verbeek en het Rigor Mortis Ensemble.

Ga naar de website van GESEL XL voor meer informatie en de blokkenschema's!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland