De Staat komt in maart met nieuw album Machinery De Staat komt in maart met nieuw album Machinery

Engelse tour afgelast door operatie Rocco

, Ingmar Griffioen

De Staat komt in maart met nieuw album Machinery

Engelse tour afgelast door operatie Rocco

Ingmar Griffioen ,

De Staat heeft de releasedatum voor het tweede album bekendgemaakt. Machinery, de opvolger van het 3VOOR12 Album van het Jaar 2008, komt op 4 maart 2011 Europees uit. Minder positief nieuws is dat de Engelse tour van deze week is afgelast vanwege een elleboogoperatie van Rocco Huetink.

Engelse tour afgelast door operatie Rocco

De Staat heeft de releasedatum voor het tweede album bekendgemaakt. Machinery, de opvolger van het 3VOOR12 Album van het Jaar 2008, komt op 4 maart 2011 Europees uit bij Cool Green Recordings, onderdeel van het Mascot Records label. Het album wordt een dag eerder gepresenteerd in De Vereeniging in thuisstad Nijmegen, gevolgd door een clubtour. Minder positief nieuws is dat de Engelse tour van deze week is afgelast vanwege de elleboog-operatie van Rocco Huetink.

De elleboog van de toetsenist/percussionist Rocco raakte uit de kom, waarna een operatie noodzakelijk was. Huetink mag even niet teveel bewegen, laat staan reizen en spelen. Dat betekent dat De Staat de voor deze week geplande shows in Londen, Bristol, Manchester en Nottingham moest annuleren. De Staat baalt, maar belooft terug te komen. Eerder dit jaar zag de Nijmeegse rockband al een tournee in de Verenigde Staten niet doorgaan.

Nadat De Staat in 2009 overal in Nederland te zien was, speelde de groep in 2010 meer in het buitenland. Eerder vertelde frontman Torre Florim 3VOOR12 die buitenlandse lijn met dit album door te willen zetten. Machinery moest ook weer een echte rockplaat worden: "Het wordt weer typisch De Staat." Groot verschil met het debuutalbum is dat de opvolger 'echt een bandalbum' geworden is. Het album is door het vijftal bovendien grotendeels live op de band geslingerd. Iets wat volgens Florim duidelijk te horen is, zo vertelde hij het ANP. "Je hoort een band waaraan ieder bandlid zijn eigen stijl of saus toevoegt. Dezelfde smerige basis en mentaliteit, maar nog uitgebreider, nog vuiger."

Machinery komt op 4 maart 2011 internationaal uit bij Cool Green Recordings/Mascot Label Group. De Staat presenteert die tweede langspeler op donderdag 3 maart 2011, waarna de clubtour op 14 april begint in Tivoli. De kaartverkoop van de tour begint vandaag (1 november).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland