3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Club 3VOOR12/Gelderland in DRU Cultuurfabriek, Ulft 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Club 3VOOR12/Gelderland in DRU Cultuurfabriek, Ulft

Met Geiser, Streetcarb en King Locust

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Club 3VOOR12/Gelderland in DRU Cultuurfabriek, Ulft

Met Geiser, Streetcarb en King Locust

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 4 december is de allereerste Club 3VOOR12/Gelderland! En wel in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Op deze eerste clubavond voert de gitaar de boventoon met drie sterke Gelderse rockbands: Geiser, Streetcarb en King Locust.

Met Geiser, Streetcarb en King Locust

Zaterdag 4 december vindt de allereerste editie van Club 3VOOR12/Gelderland plaats en wel in de DRU Cultuurfabriek in Ulft! Op deze eerste Club 3VOOR12/Gelderland voert de gitaar de boventoon met de drie sterke Gelderse rockbands Streetcarb, King Locust en Geiser.

Het driekoppige Streetcarb haalt haar inspiratie uit grunge en alternatieve rock. King Locust speelt loodzware en hypnotiserende postgrunge en muziek van Geiser valt het best te omschrijven als een combinatie van hardrock, psychedelica en noise.

De DRU Cultuurfabriek in Ulft bestaat ruim een jaar maar is nog niet erg bekend in deze omgeving. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met programmeur Gijs Hacou om deze bijzondere plek nader te introduceren:

Wat is in het kort de geschiedenis van deze culturele plek?
“Vanaf 1754 was er op deze plek een ijzergieterij, deze ijzergieterij werd in 1774 overgenomen door Diepenbrock (burgemeester) en Reigers (apotheker) te Ulft (DRU). De fabriek zou bijna 250 jaar vensters, roosters en "keukenemaille" zoals braadpannen, badkuipen, haarden en gasradiatoren produceren. Later werden producten voor de auto-industrie en roestvrijstalen producten gemaakt. Nadat in 2003 de deuren zijn gesloten van de fabriek heeft er een flinke verbouwing plaats gevonden. Sinds ruim een jaar is er nu de DRU Cultuurfabriek gevestigd. Het historische pand biedt plaats aan diverse culturele organisaties, waaronder een muziekschool, theater en een poppodium.”

De popzaal van de DRU fabriek is in korte tijd een succesvolle formule gebleken. Wat is het geheim?
“Op een plek waar schaarste heerst op het gebied van professioneel muziekaanbod maar wel een zeer music-minded publiek aanwezig is, hebben we met een herkenbare uitstraling het publiek aan ons kunnen binden. De locatie is onder andere door zijn verleden uniek en door een fantastisch team mensen dat alles uit de kast haalt, hebben we een sterk merk en uitstraling kunnen neer zetten. Ook door stapeling van functies in het gebouw is er een automatische stijging van bezoekersaantallen; theaterliefhebbers en bibliotheekbezoekers komen in contact met bijvoorbeeld de popzaal en filmhuisprogrammering.”

Voor welke muziek kun je in de DRU fabriek terecht?
“Je kunt hier terecht voor bijna alle muziekstijlen! Wil je metal van Feuerengel? Ellen ten Damme of de Dijk? Clasic rock van Fischer Z? Dat is allemaal te zien in de DRU fabriek. Daarnaast schuwen we ook de beats van bijvoorbeeld Don Diablo ook niet in de programmering. Uiteraard hebben we ook een plek voor lokaal talent zoals nu met Club 3VOOR12/Gelderland.”

Ulft staat bij het grote publiek niet echt bekend als popminded hotspot. Wat zien de mensen over het hoofd?
“Een gloednieuwe, zeer goed uitgedoste, professionele popzaal in combinatie met een zeer levendige popcultuur in de Achterhoek. Iedereen was tot nu toe altijd 'veroordeeld' tot het spelen in buurthuizen/cafe's en tot bezoek aan grote popconcerten in de grote omliggende steden. Daar is nu dus een plek voor in de DRU fabriek.”

Wat kunnen we in 2011 verwachten van de DRU fabriek?
“Grote (inter)nationale acts afgewisseld met klein(er) /lokaal en regionaal aanbod/talent en natuurlijk de door 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen georganiseerde Club 3VOOR12/Gelderland!”

De DRU fabriek in cijfers:
- Bestaat sinds: 31 oktober 2009
- Aantal concerten per jaar: ca. 30
- Capaciteit bezoekers: 600
- Meest bijzondere concert(en) tot nu toe:
- Feuerengel, wat een ongelooflijk vet vuurwerkspektakel, Ellen ten Damme, De Dijk, Fakkelbrigade en Zwart Licht

Zaterdag 4 december
3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Club 3VOOR12/Gelderland
Bands: Geiser, King Locust, Streetcarb
Zaal open 20:00 uur
Prijs: vvk € 3,- / dvk € 6,-


Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op de website van de DRU Cultuurfabriek te Ulft.

Club 3VOOR12/Gelderland is een nieuwe samenwerking tussen Kunst en Cultuur Gelderland en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen, om Gelders talent de kans te geven op diverse plekken in de provincie te laten spelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland