Finalisten Kaf en Koren 2010 bekend

Finale 17 juni in Doornroosje

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Na vier voorrondes zijn gisteravond de vier finalisten voor Kaf en Koren bekendgemaakt. Roughhouse, Liquid Snow, At Zero en Caulfield zullen op 17 juni in Doornroosje uitmaken wie de opvolger wordt van Yesterday’s Men.

Finale 17 juni in Doornroosje

Na vier voorrondes zijn de finalisten voor Kaf en Koren 2010 bekend: Roughhouse, Liquid Snow, At Zero en Caulfield. Deze vier finalisten nemen het donderdag 17 juni tegen elkaar op tijdens de finale in Doornroosje.

Dit jaar leverde iedere voorronde een finalist op. Roughhouse wist in de eerste voorronde de jury al te bekoren met zijn danspasjes, maar ook het optreden was muzikaal erg goed en retestrak. Dit leverde de band 79% koren op.

In de tweede voorronde liet At Zero met zijn ‘Arie-Boomsma-metal’ de andere deelnemers ver achter zich. Het optreden zat technisch goed in elkaar en er zat humor in, hiermee verdiende At Zero 75% koren.

Het catchy en onverwachte optreden van  indieband Liquid Snow werd beloond met 80% koren. Hiermee wist de band die onlangs tweede werd in de finale van de Roos van Nijmegen zich na de derde voorronde al verzekerd van een finaleplaats.

De laatste plek in de finale gaat naar americanaband Caulfield dat in voorronde vier de hoogste score behaalde met 73% koren dankzij zijn fijne basloopjes, mooie kwinkslagen en uitgesponnen composities. Hierrmee kaapte de band net de laatste finaleplek voor Deaf by Stoning weg dat 72% koren kreeg.

De eindscore ziet er dan zo uit:
Liquid Snow – 80%
Roughhouse – 79%
At Zero – 75%
Caulfield – 73%
----
Deaf By Stoning – 72%
The Barefoot Trilbies – 67%
The Jacobites – 66%
Velcro Tapes – 64%
The Tenders –  60%
Loosely Inspired – 60%
Modesty Calls – 59%
Intended – 55%

De finale van Kaf en Koren vindt plaats op 17 juni in Doornroosje en begint om 20:30. Na bekendmaking van de winnaar van Kaf en Koren barst het feest los en kan er gedanst worden op de vuige indie-electro en dansbare rockmuziek van dj-collectief Dans le Rock!  Kaartjes zijn te koop via de website van Doornroosje en kosten € 7,-