Sterren wichelen met Bas Aaftink Sterren wichelen met Bas Aaftink

Hoogtepunten van 2009 vanuit ON waren Kyteman in Doornroosje en NO blues in Lux

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Sterren wichelen met Bas Aaftink

Hoogtepunten van 2009 vanuit ON waren Kyteman in Doornroosje en NO blues in Lux

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In deze eerste maand kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2009 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2010 en what’s not? Vandaag gaan we sterren wichelen met Bas Aaftink van Oranjepop en Productiehuis ON! Bovendien kun je kaartjes winnen voor NO blues in Luxor Live aanstaande vrijdag!

Hoogtepunten van 2009 vanuit ON waren Kyteman in Doornroosje en NO blues in Lux

In deze eerste maand kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2009 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2010 en what’s not? Vandaag gaan we sterren wichelen met Bas Aaftink van Oranjepop en Productiehuis ON!

Hoe zul je je 2009 herinneren?


Het hoogtepunt was het magistrale optreden van De Staat op een hele mooie editie van Oranjepop, Bandito op de Affaire en vanuit ON kwamen de optredens van Kyteman in Doornroosje en NO blues in de LUX in de buurt van het orgastische. Nijmegen Rock City raakte in de puberteit, de elektronicascene kreeg er een mooi feest bij met het Elektrisch Kafé en de Peruaanse panfluitspelers in de stad zijn vervangen door indianen met een echte hoofdtooi maar wel met versterkers.

De laatste berichten omtrent Luxor Live doen me pijn en de slepende kwestie rondom de nieuwbouw van Doornroosje mag van mij op korte termijn omgebogen worden in een mooi plan met veel daadkracht. Nijmegen en Arnhem verdienen beide een goed podium omdat popmuziek een steeds groter aandeel zal spelen in de cultuurbeleving van nu en daarna, mijn vader is opgegroeid met popmuziek en met hem vele babyboomers ;-) we hebben ze hard nodig.
 
Wat verwacht je van 2010?

Ik verwacht in 2010 meer rootsgeoriënteerde muziek zoals country en blues als basis voor nieuwe bands en avonden. Dat de rockscene een waardige opvolger gaat afleveren na De Staat en dat we met ON weer een aantal mooie producties op de Arnhemse en Nijmeegse podia zullen laten zien. Ook hoop ik dat het dit jaar weer prachtig weer is op Koninginnedag zodat we een mooi Oranjepop kunnen organiseren en dat het Elektrisch Kafé een exclusieve maar vaste waarde gaat worden in de regionale elektronicascene.
 
Welke act uit de regio Arnhem-Nijmegen gaat het maken in 2010?

Dat is moeilijk kiezen met zoveel florerende muziekscene's, ik kies voor: Lavalu (landelijk), Darko Esser (internationaal), Lea (landelijk) en Bandito (regionaal, landelijk). Maar ik bied bij deze al mijn excusses aan voor al die andere bands die strijden in de oefenruimtes van PAN en de Jacobiberg voor een plaatsje in het regionale bandlandschap.

What's hot in 2010?

De dood van MySpace en de opkomst van betalen voor streaming audio.
 
What's not in 2010?

Hyvesberichten, elektronische muziek die alleen voor mannen bestemd is, boybands en Nederpop.

Vrijdag 8 januari geeft NO blues een optreden in Luxor Live in Arnhem. Gratis bij zijn? 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen mag 2x2 kaarten weggeven. Mail zo snel mogelijk je naam vóór donderdag 7 januari 11:57 uur naar prijsvraag@3voor12arnhemnijmegen.nl!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland