New Morality eindelijk volwassen New Morality eindelijk volwassen

The Stage opent nieuwe jaar met uitstekende hardcoreshow

, Tekst: Bernard Bodt / Foto´s: archief 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

New Morality eindelijk volwassen

The Stage opent nieuwe jaar met uitstekende hardcoreshow

Tekst: Bernard Bodt / Foto´s: archief 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Wat is er fijner dan het nieuwe jaar muzikaal in te luiden met een onvervalste hardcoreshow? Vijf hardcorebands gaven acte de présence in The Stage en boden het aanwezige publiek een vermakelijke avond.

The Stage opent nieuwe jaar met uitstekende hardcoreshow

Wat is er fijner dan het nieuwe jaar muzikaal in te luiden met een onvervalste hardcoreshow? In het prille begin van 2010 gaven vijf hardcore bands acte de présence in The Stage en boden het aanwezige publiek een vermakelijke avond.

Voor New Morality is het een bijzondere avond: hun optreden op deze last-minute hardcoreshow in The Stage vormt voor hen het sluitstuk van hun Europese tour. En zeg nou zelf: wat is er mooier dan spelen in je hometown? Helaas valt de opkomst vanwege het slechte weer wat tegen. Aan de kwaliteit van de bands zal het zeker niet gelegen hebben.

De kachels in The Stage zijn flink opgepord zodat het ook zonder dikke winterjas het goed toeven is. Verder is Crucial Attack Records met een 'distro' aanwezig. Want een hardcoreshow is natuurlijk ook altijd een goede gelegenheid om je verzameling vinyl wat uit te breiden.

Eigenlijk zou Bates Motel vanavond aantreden. Vanwege vage redenen konden de heren echter niet spelen. Maar dankzij adequaat handelen van programmeur Jonne speelt Mass Appeal in hun plaats.

Mass Appeal, nieuw talent uit Utrecht, begint wat aarzelend. De zanger doet goed zijn best om maar vooral boos over te komen, maar slaagt daar de eerste nummers niet echt in. Pas als hij deze attitude laat varen overtuigt hij met een prima potje hardcore.

Hard Rain klinkt lomp maar is toch voldoende strak. En deze zanger is wel echt boos. Zijn zang daalt als een fikse bui over het aanwezige publiek neer. Noemenswaardig is het uitermate vette basgeluid.

Cornered klinkt een stuk gladder dan de twee voorgaande bands. Dit is de eerste band die goed gebruikmaakt van de twee gitaristen op het podium. De solo's slaan je om de oren als de knuppel van de eerste slagman. De band, voorzien van een energieke zanger, zorgt ervoor dat de stemming er goed in komt bij het publiek. De eerste moshpit van het jaar is dan ook snel een feit. Cornered is de vonk die vanavond de hardcoremotor pas echt doet ontbranden.

State Of Mind laat horen hoe Hollandse hardcore moet klinken. Hoewel, Hollands... ze hebben een internationale sound. Verder zijn dit bijkans veteranen in de hardcorescene. De band heeft inmiddels al twee full-lengths op hun naam staan en ze hebben hun zaakjes goed op orde. Helaas zijn de twintig minuten speeltijd voorbij voor je er erg in hebt.

In het verleden was New Morality een nogal onvolwassen band en dan met name de zanger. Maar de jongens zijn snel groot geworden. Het succes van hun eerste full length Fear of Nothing en het veelvuldig toeren door Nederland en de laatste tijd ook door Europa, heeft voor de band eindelijk zijn vruchten afgeworpen. Het niveau van State Of Mind hebben ze nog niet helemaal bereikt maar ze komen inmiddels een eind. De band is vanavond in topvorm en zet een puike set neer. Kortom, 2010 is goed begonnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland