Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Clara Clara en the netherlands Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Clara Clara en the netherlands

Zaterdag 13 februari in Merleyn

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Clara Clara en the netherlands

Zaterdag 13 februari in Merleyn

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Voor wie komend weekend niet is afgezakt naar het zuiden voor Carnaval, bieden wij een goed alternatief: Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Op zaterdag 13 februari zullen het Franse Clara Clara en aanstormend talent the netherlands acte de présence geven in Merleyn. En houd je meer van dansen dan hossen? Kom dan naar de Indiedisco met dj’s Maarten W. en Trdmrk.

Zaterdag 13 februari in Merleyn

Voor wie komend weekend niet is afgezakt naar het zuiden voor Carnaval, bieden wij een goed alternatief: Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Op zaterdag 13 februari zullen het Franse Clara Clara en aanstormend talent the netherlands acte de présence geven in Merleyn. 

Het is een mysterieus gezelschap dat the netherlands. Zoals ze in hun "bio" zelf al stellen "we don't have a face" en de website (overigens grappig genoeg www.musicfromthenetherlands.com genaamd) maakt je ook geen steek wijzer. the netherlands komen uit Nijmegen en Den Bosch, zijn al enkele jaren bezig, maar wisten met hun recente cd We Are Not in een keer de top van muzikaal Nijmegen te bereiken.

Hun werk is zeer divers, met rafelige popliedjes (Alan Parsons ontmoet dEUS), psychedelica, dub, electronica, artrock, krautrock, no wave en snufjes singer-songwriter. In een interview zeiden ze hierover: “We willen muziek maken die vrij en avontuurlijk is; waarin sfeer en geluid net zo belangrijk zijn als melodie.” Divers, spannend, boeiend en betoverend zijn woorden die in hun recensies terugkomen. Daar zijn we het volmondig mee eens. the netherlands gaat een van de Nijmeegse bands van 2010 worden!

Een maand geleden stonden ze op Eurosonic en komende zaterdag in Merleyn, het Franse Clara Clara. Is het noise? Is het post-hardcore? Ja en nee, het is Clara Clara en het maakt ze niks uit hoe je hun muziek noemt, als ze je er maar mee inpakken en vierendelen. Ze nemen daarvoor een maniakale drummer, een rusteloze bassist en een gedreven toetseniste mee, die de melodieuze weg leidt door een storm van distortion. Dit trio zal je helemaal ondersteboven spelen en is een van de grote beloftes voor de komende jaren.

Aansluitend kan er gedanst worden op de betere indie tijdens de Indiedisco onder leiding van dj’s Maarten W en Trdmrk.

Za 13 feb | Open: 21:00 | Start: 21:45
Concert | pop, rock, noise, post hardcore
Clara Clara + the netherlands
Normaal | € 6,00

Za 13 feb | Open: 23:59  | Start: 0:00  
Disco | dance, pop, rock, indie
dj's Maarten W. + Trdmrk
Normaal | gratis

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland