De broekriem aanhalen met... The Stage De broekriem aanhalen met... The Stage

"Wij trekken geen subsidie dus worden ook niet geraakt."

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

De broekriem aanhalen met... The Stage

"Wij trekken geen subsidie dus worden ook niet geraakt."

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Sinds de installatie van kabinet Rutte I verkeert de Nederlandse cultuursector in zwaar weer. Met een beoogde bezuiniging van 200 miljoen dreigt een kaalslag. Eerste stap van het bezuinigingsplan is een forse BTW verhoging op concertkaartjes. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen spreekt met lokale cultuurmakers over de gevolgen van de maatregelen. Deze keer: Niels Breman van The Stage!

"Wij trekken geen subsidie dus worden ook niet geraakt."

Sinds de installatie van kabinet Rutte I pakken zich donkere wolken samen boven de Nederlandse cultuursector. Met een beoogde bezuiniging van 200 miljoen dreigt een kaalslag. Eerste stap van het bezuinigingsplan is een forse BTW verhoging op concertkaartjes. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen spreekt met lokale cultuurmakers over de gevolgen van de maatregelen. Deze keer spreken we met Niels Breman van het Arnhemse Café The Stage, een van de weinige alternatieve podia die puur op eigen omzet draaien.

Hoe hard worden jullie geraakt door de bezuinigingen op cultuur?
”Daar kan ik heel kort over zijn: wij krijgen geen subsidie dus zullen ook niet geraakt worden door de bezuinigingen. Niet rechtstreeks althans.”

Denk je dat jullie programmering zal lijden onder de huidige kabinetsplannen?

” In het licht van het voorgaande zal de programmering dus ook ongeveer hetzelfde blijven als dat hij was. Wij ‘leunen’ niet op subsidies met betrekking tot de programmering. En qua gage blijven wij eigenlijk altijd onder het gangbare maximum voor artiesten, dus zal er weinig veranderen.”

Kan iedereen straks nog bij The Stage terecht voor een goed en betaalbaar festival?

”Ja! Iedereen zal dus gewoon in The Stage kunnen blijven komen om leuke bandjes te zien voor een acceptabele prijs!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland