3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Club 3VOOR12/Gelderland met The Jacobites en The James 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Club 3VOOR12/Gelderland met The Jacobites en The James

Donderdag 16 december in café De Overkant in Wageningen

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Club 3VOOR12/Gelderland met The Jacobites en The James

Donderdag 16 december in café De Overkant in Wageningen

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Donderdag 16 december vindt de tweede editie van Club 3VOOR12/Gelderland plaats in café De Overkant in Wageningen! Met optredens van The James en The Jacobites.

Donderdag 16 december in café De Overkant in Wageningen

Donderdag 16 december vindt de tweede editie van Club 3VOOR12/Gelderland plaats en wel in café De Overkant in Wageningen! Op deze Club 3VOOR12/Gelderland staat naast "3VOOR12's Hollandse Nieuwe" The Jacobites het Nijmeegse The James.

De stem van de frontman van The James  klinkt Amerikaans, rauw, ruw, doorrookt en geschikt voor donkere whisky-kroegen. Zij zijn in cafe De Overkant prima op hun plek! The Jacobites presenteerden in Merleyn onlangs hun ep So Long, zij maken de betere britpop/rock uit Gelderland.

Popcultuur Wageningen zorgt in Wageningen ervoor dat er weer een mooi muziekklimaat is door op diverse plekken concerten te organiseren. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met Abel Coenen van Popcultuur Wageningen.

Wat is in het kort de geschiedenis van Popcultuur Wageningen?
"Tot nu toe is Popcultuur Wageningen nog niet heel bekend, maar kennen veel mensen jongerenvereniging Unitas nog wel. Dat is niet gek, want zo'n 35 jaar lang is Unitas hét poppodium van Wageningen geweest, met bekendheid ver buiten de regio. Zo stond de vereniging in de jaren tachtig en negentig vooraan bij grote bands als De Kift en The Ex, en bood daarnaast regelmatig een podium voor regionaal talent. De concerten werd door leden van Unitas op eigen kracht georganiseerd, op basis van vrijwillige inzet. Door onder andere tegenvallende bezoekersaantallen van concerten is echter door de vereniging in 2009 besloten de podiumfunctie te laten vallen.

Maar aan 35 jaar pophistorie mag niet zomaar een einde worden gemaakt! Die motivatie vormde de basis voor de oprichting van de stichting Popcultuur Wageningen, in eerste instantie een groep enthousiaste Unitassers die het poppodium wilden voortzetten, maar later steeds meer een goedgeorganiseerde groep met een groot hart voor popmuziek. Met die groep draaien we nu zo'n anderhalf jaar en in die korte tijd hebben we al een aantal succesvolle evenementen op onze naam staan."

Wat voor muziek kun je verwachten vanuit Popcultuur Wageningen en vindt dat plaats op één plek?
"Onze grote kwaliteit is denk ik dat we niet gebonden zijn aan een eigen pand. In plaats daarvan werken we samen met verschillende locaties en podia in Wageningen. Elk podium heeft een eigen capaciteit, uitstraling, mogelijkheden en doelgroep. Popcultuur Wageningen probeert de juiste bands op het juiste podium programmeren.

We organiseren bijvoorbeeld de Wageningse editie van de Popronde en ons eigen festival Bergpop. Maar met name de twee cafés De Overkant en XL staan garant voor onze maandelijkse, vaste programmering. Café XL is erg geschikt om opkomende bands aan een groter publiek te presenteren. Hier hebben afgelopen jaar regionale talenten als Shaking Godspeed gespeeld, en zal op 9 december ook Bombay Show Pig optreden. De Overkant is wat kleiner, maar spreekt een breder publiek van muziekliefhebbers aan. In dit café is praktisch alles mogelijk en kunnen we programmeren van singer-songwriter tot stonerrock. We zijn blij dat we Club 3VOOR12/Gelderland hier ook kunnen verwelkomen!"

Wageningen staat bij het grote publiek (nog) niet echt bekend als popminded hotspot. Wat zien de mensen over het hoofd?
"Wageningen lijkt misschien klein en zonder eigen poppodium weinig voor te stellen binnen de popwereld. Maar wie verder kijkt ziet een stad met een rijke historie aan popmuziek en een bloeiende popcultuur; veel bandjes, veel studenten, jongeren en anderen die van popmuziek houden, en veel interessante, kleinschalige initiatieven, concerten en feesten. Popcultuur Wageningen draagt hier denk ik zeker voor een groot deel aan bij."

Wat is het meest bijzondere concert dat jullie georganiseerd hebben en waarom?
"Het meest trots zijn we op de afgelopen editie van ons gratis festival Bergpop, gehouden op de laatste zaterdag van juni. Voor deze vierde editie hebben we gekozen voor een nieuwe locatie en een nieuwe opzet van het festival. En dit pakte erg goed uit, met goede bezoekersaantallen en achteraf veel positieve reacties. Qua line-up, met onder andere I am Oak, Krach, Automatic Sam en Eckhardt, denk ik dat we het beste hebben kunnen bieden van wat op dat moment interessant was. Dit in combinatie met regionaal en lokaal talent droeg bij aan een geslaagd festival. Dat zijn typisch van die momenten waar je genoeg inspiratie en motivatie uit kan halen voor nog een paar jaar popmuziek in Wageningen."

Wat kunnen we in 2011 verwachten van Popcultuur Wageningen?
"2011 zal een voortzetting zijn van de afgelopen anderhalf jaar, met bijna wekelijks interessante concerten en evenementen. Verwacht bovendien een uitbreiding en verbetering van onze samenwerkingen en podia. Vanaf januari zullen we bijvoorbeeld in de Wageningse bibliotheek (bblthk) elke maand opkomende regionale songwriters en bandjes een podium bieden. Muziek tussen de boeken, een bijzondere en mooie setting."

Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op de website van café De Overkant of op de site van Popcultuur.

Donderdag 16 december
3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: Club 3VOOR12/Gelderland
Bands: The Jacobites en The James
Zaal open 22:00 uur
Prijs: gratis entree


Club 3VOOR12/Gelderland is een nieuwe samenwerking tussen Kunst en Cultuur Gelderland en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen, om Gelders talent de kans te geven op diverse plekken in de provincie te laten spelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland