The Vlegels per direct uit elkaar The Vlegels per direct uit elkaar

Muzikale meningsverschillen einde van pril succes

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

The Vlegels per direct uit elkaar

Muzikale meningsverschillen einde van pril succes

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Eén van de meest frisse, talentvolle Nijmeegse bandjes is niet meer. Vandaag maakten The Vlegels bekend met onmiddellijke ingang te stoppen als band.

Muzikale meningsverschillen einde van pril succes

Zo plotseling als ze waren opgekomen, zo abrupt is ook ineens hun zwanenzang. Vandaag maakte de Nijmeegse band The Vlegels bekend met onmiddellijke ingang te stoppen. Als reden worden muzikale meningsverschillen aangehaald.
The Vlegels was één van de meest veelbelovende bands in de regio. In het tijdsbestek van slechts een paar maanden wist de piepjonge band schijnbaar moeiteloos de overstap te maken van middelbare schoolfeestjes naar fraaie gigs in binnen- én buitenland, waar menig aspirant-muzikant enkel van kan dromen. Hun opmars begon al voorzichtig met hun winst in de finale van de Kunstbende 2009, maar het was vooral hun winst op de Benelux-finale van Emergenza (de grootste internationale bandcompetitie ter wereld) die The Vlegels in één klap op de kaart zette.

Het leidde niet alleen tot een optreden op het Taubertal Open Air festival, maar opende ook de nodige deuren dichter bij huis. In kort tijdsbestek speelde de band op De Affaire en de Popronde, als ook in zalen als de Melkweg, 013, Luxor Live en Doornroosje (de laatste op het verjaardagsfeestje van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen). Een paar weken terug presenteerde de band nog hun nieuwe ep in de NDRGRND. Door de breakup komt ook hun rol als voorprogramma bij The Asteroids Galaxy Tour (7 mei in Doornroosje) te vervallen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland