The Bodybags beloven een harde show in Luxor Live The Bodybags beloven een harde show in Luxor Live

Vierkoppige psychobillyband in voorprogramma Mad Sin op 19 september

, Tekst & foto's: Bernard Bodt

The Bodybags beloven een harde show in Luxor Live

Vierkoppige psychobillyband in voorprogramma Mad Sin op 19 september

Tekst & foto's: Bernard Bodt ,

The Bodybags waren dit jaar nog maar weinig live te bewonderen. Maar onlangs stonden ze tijdens de UITboulevard op de 1e etage. Wat meteen opviel was dat het gezelschap gereduceerd was tot vier man. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ging op onderzoek uit.

Vierkoppige psychobillyband in voorprogramma Mad Sin op 19 september

The Bodybags waren dit jaar nog maar weinig live te bewonderen. Maar onlangs stonden ze tijdens de UITboulevard op de 1e etage. Wat meteen opviel was dat het gezelschap was gereduceerd tot vier man. Hoogste tijd om deze Arnhemse psychobillyband aan de tand te voelen.

Voor wie jullie nog niet zo goed kent: wie zijn The Bodybags?
“Wij zijn een vierkoppige psychobillyband uit Arnhem die nu zo'n 3 jaar spelen. Ramon is de contrabassist en lead zanger, Simon speelt de slaggitaar, Joost is de man van de gitaarsolos en backing vocals en Erik de staande drummer. Onze muziek varieert van rockabilly tot psychobilly met punkinvloeden.”

De (demo)cd die vorig jaar uitkwam had prachtig artwork. Maar helaas was de verpakking beter dan de inhoud. Wat vonden jullie zelf van de cd?
“Enorm kut. logisch want het was ook een enorme kutcd aangezien we die thuis opgenomen hadden.”

Wat me bij jullie concert opviel was dat jullie het nu zonder de excentrieke zanger moeten stellen. Wat is er gebeurd?
“We hebben geen zin om het hele verhaal op te hangen. Maar in het kort: vrouwen... Hij vertrok op een gegeven moment naar Oss om daar samen te gaan wonen en toen hij op een bepaald moment bij een concert in Duitsland niet op kwam dagen met een kutsmoes, waren we er klaar mee. Aan het begin was het wat minder dat hij weg was. maar nu Ramon zingt, gaat het stukken beter. En het klinkt ook nog eens ergens naar. Maar wat we wel missen is de energie die hij uitstraalde op het podium en hoe hij het publiek gek maakte.”

Dus Ramon neemt de vocalen voor zijn rekening. Gaan jullie op zoek naar een nieuwe zanger? Of zijn jullie tevreden met de nieuwe situatie?
“Ramon neemt de vocalen nu inderdaad over en dat gaan we zo houden ook. Dus voor ons geen nieuwe zanger meer.”

Op jullie MySpace staat een aantal nieuwe songs. Wanneer kunnen we een nieuwe cd verwachten? En hoe vet is het geluid deze keer?
“Afgelopen augustus hebben we onze nieuwe cd zeer professioneel opgenomen bij Nico van Montfort in Panningen. We hebben nog geen producer en de cd moet nog afgemixt worden. Nico is op het moment op tour als geluidsman dus het laat nog even op zich wachten. We verwachten dat hij over zo’n drie maanden wel te verkrijgen is bij shows en op internet. En het geluid.. moet je maar afwachten. Wij vinden het in ieder geval super hard!”

Ik ben in ieder geval erg benieuwd en slechter dan de demo kan het niet klinken. En met Nico hebben ze een prima man in de armen genomen gezien zijn staat van dienst.

Jullie zijn inmiddels een vast begrip in de Arnhemse muziekscene. Hoe regelen jullie al die optredens? En waar kunnen we jullie naast het optreden op 19 september in Luxor Live en 27 september tijdens de Oefenruimteconcerten op de Jacobiberg nog meer zien?
“Voor veel optredens worden we meestal via MySpace gevraagd en we hebben ook zo hier en daar wel wat connecties. Vooral Laurens van Willemeen helpt ons enorm met concerten. Eind oktober gaan we op tour naar België, Frankrijk en Duitsland en dat wordt op 1 november (eind van de tour) afgesloten met een festival dat in Willemeen wordt georganiseerd .”

Hoe is het concert in Luxor Live tot stand gekomen?

“Luxor heeft ons gevraagd om de show van Mad Sin te openen en we hebben er natuurlijk veel zin in aangezien Mad Sin toch wel één van de toppers in de psychobillywereld is. Luxor Live is een mooie zaal, al laat het geluid nog wel es wat steekjes vallen. Dus we hopen dat dat nu wat beter wordt. Het wordt zeker een harde vond! Zorg dus dat je erbij bent, want deze show mag je absoluut niet missen.”

Gelukkig voor de Bodybags heeft LuxorLive er het afgelopen jaar alles aan gedaan om het geluid goed af te stellen. Blijkbaar zijn de Bodybags al een tijdje niet meer in LuxorLive geweest.

Wat vind je van de Arnhemse muziekscene?
“Tegenwoordig maar zwakjes... ik denk dat de subculturen een beetje weggedrukt worden sinds het sluiten van de Goudvishal.. En tegenwoordig moet alle muziek met computers gemaakt worden dus heb je steeds minder concertjes...”

Is er nog iets dat je kwijt wilt?

“Houd vooral onze MySpace in de gaten!”

The Bodybags spelen dus zaterdag 19 september in Luxor Live. Bekijk de website van Luxor Live voor meer informatie over de kaartverkoop en de tijden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland