Heideroosjes beuken je keihard de pit in Heideroosjes beuken je keihard de pit in

Met recht de beste punkband van Nederland!

, Tekst: Paull Aerts / Foto's: Bernard Bodt

Heideroosjes beuken je keihard de pit in

Met recht de beste punkband van Nederland!

Tekst: Paull Aerts / Foto's: Bernard Bodt ,

De Heideroosjes zijn onderhand al twintig jaar bezig. Toch hebben zij nog een gigantische fanschare in ons land. Het publiek dat op deze show in Luxor Live afkwam was behoorlijk divers. Een jongentje van acht en even verderop een opa die acht keer zo oud is. Het beloofde een aparte avond te worden.

Met recht de beste punkband van Nederland!

 De band die het publiek mag gaan opwarmen vanavond draagt de naam Harries ’89. De formatie stamt, zoals de naam al doet vermoeden, al uit het eind van de jaren tachtig. De mannen zijn door de wol geverfd en hun show is dan ook erg gelikt. De ouwe rotten weten het publiek te amuseren met hun simpele maar zeer pakkende punksongs. Riffjes à la Blink 182 en Green Day en de typische synchrone bewegingen richting de microfoon van de drie snaarinstrumentalisten zorgen voor een brede glimlach op mijn gezicht. De band bestaat twintig jaar en viert dit niet met slingers en taart, maar met bier, zweet en punk!

Na de welkome opwarmer is het tijd voor de Heideroosjes om hun tournee door Nederland af te trappen. De punkers zijn net als hun voorprogramma dit jaar twintig jaar bij elkaar. Marco Roelofs is een van de meest charismatische frontmannen van de Nederlandse muziekscene en dat blijkt wel. Hij praat de show als Brugman aan elkaar en trekt de sfeer naar een hoogtepunt. Een energieke show in de oude bioscoopzaal is wat de Heideroosjes vanavond voorschotelen. Zowel nieuw als ouder werk komt aan bod; van Scapegoat Revolution tot Break The Public Peace. Bij het nummer Homesick For A Place doe ik een kwaliteitstest. Marco en kornuiten slagen met vlag en wimpel, het is retestrak! De onofficiële afluiter Damclub Hooligan brengt de stembanden van de aanwezigen in beroering. En een band die kort na een stukje Motorbreath van Metallica, een medley speelt van de nummers Punica en Goede Tijden slechte tijden, verdient groot respect. Driemaal hoera voor de beste en jarige punkband van Nederland:’Heideroosjes have just rocked the building!’ 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland