Good Life festival rommelig en knus Good Life festival rommelig en knus

Kleinschalig dance-festival met groeipotentie

, Tekst: Ellen Webbink / Foto's: Grietje Stam

Good Life festival rommelig en knus

Kleinschalig dance-festival met groeipotentie

Tekst: Ellen Webbink / Foto's: Grietje Stam ,

Onlangs vond voor de tweede keer het Good Life festival plaats in het Goffert Openluchttheater in Nijmegen. De zon brak er speciaal voor door. Zo’n 350 bezoekers besloten daarom het goede leven te vieren en te dansen op een gevarieerd aanbod aan dancemuziek. Good Life, geen 'topsjit', maar wel een rommelig en knus festival.

Kleinschalig dance-festival met groeipotentie

Onlangs vond voor de tweede keer het Good Life festival plaats in het Goffert Openluchttheater in Nijmegen. De zon brak er speciaal voor door. Festivals op zondag hebben wel een nadeel. De eerste uren is er bijna nog niemand, omdat iedereen de avond ervoor al is gaan stappen. Omdat er iets mis is gegaan met de communicatie en vergunning van het Openluchttheater, begint het festival vandaag ook een uur eerder. Toch zijn er al wel een paar dolende ravers. Echt fris zien ze er niet uit, maar ze kunnen nog rustig bijkomen in het gras. Op de camping Comfort Zone bijvoorbeeld, een bonte verzameling van tentjes, bandjes, duiveltjes en engeltjes. Eerder stonden ze al op het Solar festival en vandaag kunnen de bezoekers hier genieten van de reggae van het Boom Shak A Lak Soundsystem. Maar daar komen we eigenlijk niet voor, we gaan op zoek naar dance.

Het terrein is verdeeld in twee dansvloeren, die helaas niet ver genoeg van elkaar afliggen. Eigenlijk hoor je altijd wel muziek van het andere podium. Terwijl de acid van Zuurkool en Vette Sju de bezoekers probeert op te warmen, gaan we op zoek naar muntjes. De muntverkoop is niet goed te vinden, omdat de organisatie nog druk bezig is om bordjes en tijdschema’s op te hangen. Wel lastig en onprofessioneel, maar ja. Op datzelfde podium staat later de Nijmeegse db, die een liveset mag doen. De mix van electro en breakbeat doet het goed. Er is opbouw, er is spanning en er wordt gedanst. David Vunk mag daarna het opgewarmde groepje mensen verblijden met zijn discohouse. Synthesizers, die uitnodigen tot luchtpiano spelen, koortjes en maffe danspasjes. Het is gezellig. Helaas blijft hij niet het volle uur boeien, maar gelukkig is er nog meer te doen op dit festival.

Op naar het andere podium en het gras. Terwijl er iemand een basdeuntje speelt op de Comfort Zone meen ik de klassieker Good Life van Inner City te horen, gedraaid door Brent Roozendaal. Inmiddels is er ook al meer publiek gekomen en wordt er flink gedanst. Later bij Pitto vs Nuno Dos Santos - iets te minimal en gewoontjes naar mijn smaak - is goed te zien dat het vandaag op het tweede podium te doen is. Snel naar King Pin. Het gaat er hard aan toe. Lekker beuken en handen in de lucht. Heerlijk.

Apzolut live kan hier lekker op inhaken. Maar deze chaotische mix van jungle breakbeats en van alles is moeilijk dansbaar. De goede luisteraar hoort van alles, dat is wel leuk, maar je moet van goeden huize komen als je hem bij wilt houden. Toch is dit podium duidelijk het interessantste van de twee. Lekker gekke en fijne deuntjes.

Al met al is het goed toeven op dit festival, ook al lijkt het meer op een uit de hand gelopen afterparty. Een iets strakkere organisatie zou misschien net iets meer bezoekers van buiten de stad trekken. Dat verdient een festival met deze gevarieerde en goede line-up wel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland