Body & Soul Open Air 3 september in het Goffertpark Body & Soul Open Air 3 september in het Goffertpark

De beste start van het nieuwe collegejaar met o.a. Alamo Race Track en DeWolff

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Body & Soul Open Air 3 september in het Goffertpark

De beste start van het nieuwe collegejaar met o.a. Alamo Race Track en DeWolff

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Donderdag 3 september is het zover: dan zal de eerste editie van Body & Soul Open Air worden afgetrapt in het Openluchttheater van het Goffertpark. Maar wat kunnen we precies verwachten? En wat heeft het eigenlijk te maken met het jaarlijkse festijn in Doornroosje? 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met Reinier van de Haak van de organisatie achter het festival.

De beste start van het nieuwe collegejaar met o.a. Alamo Race Track en DeWolff

Donderdag 3 september wordt voor de eerste keer het Body & Soul Open Air festival georganiseerd in het Openluchttheater van het Goffertpark. Op het affiche prijken klinkende namen als Alamo Race Track, DeWolff, With Ice en Navarone. Wij spraken met Reinier van de Haak van de organisatie achter het festival.

Body & Soul is een naam die regelmatig prijkt op de agenda van Doornroosje, maar wat is het precies?
Enkele jaren geleden is het idee ontstaan bij de studieverenigingen BeeVee (biologie) en SPiN (destijds nog Psychologenbond) om samen een feest te organiseren. De naam van het feest werd heel toepasselijk Body & Soul en vanwege het grote aantal studenten bij beide studies werd gekozen voor Doornroosje als locatie. Het feest was een groot succes en is ondertussen al drie jaar op rij georganiseerd.

Nu is het concept verder uitgebouwd tot een heus festival. Hoe is dat idee precies ontstaan?
Onder de Nijmeegse biologen was al meerdere malen het idee geopperd om een eigen festival te organiseren. Het was echter nooit gerealiseerd, vanwege de kosten en de omvang van de organisatie van een dergelijke activiteit. Afgelopen jaar was er echter geld beschikbaar binnen BeeVee waarmee we iets leuks wilden doen voor de leden. Direct kwam het idee voor een festival weer in zicht en ditmaal werd er groen licht gegeven door zowel leden als bestuur. Vanwege de omvang van deze activiteit en de eerdere succesvolle samenwerking werd SPiN gevraagd mee te doen met de organisatie van het festival.

Hoever reiken de ambities? Is dit een eenmalig iets, of hopen jullie dit verder uit te kunnen bouwen in de toekomst?
Wat begon met het idee om enkele lokale bandjes op te laten treden in een studentencafé, groeide al snel uit tot een serieus festival met bands die door heel Nederland optreden en zelfs twee Belgische bands. Een spannende onderneming dus en we zijn dan ook heel benieuwd hoe het Body & Soul festival ontvangen zal worden in Nijmegen. Bij groot succes is het best mogelijk dat dit festival een vervolg gaat krijgen, maar voorlopig dus nog even geen uitspraken over de toekomst.

Wat zijn jullie verwachtingen voor aanstaande donderdag? Wanneer is Body & Soul Open Air voor jullie een geslaagd concept?
Een zon die schijnt zou heel fijn zijn! En natuurlijk is een flinke opkomst zeer gewenst. Vooralsnog hebben we goede hoop voor beide! Maar mocht het toch regenen, dan is er nog geen nood. Het grootste deel van het festival is overdekt, dus een paar druppeltjes hoeven de pret zeker niet te drukken!

De line-up voor de eerste editie ziet er al behoorlijk goed uit. Welke optredens willen jullie in het bijzonder tippen?
We zijn allemaal heel enthousiast over Alamo Race Track! Hun cd is al een behoorlijke tijd uit, dus we zijn benieuwd wat ze zullen brengen. Woost maakt al jarenlang mooie liedjes dus dat zal een hele mooie opening worden. With Ice zal ongetwijfeld de nodige vaart in het festival brengen en Navarone en DeWolff hebben de laatste tijd veel aandacht gehad, dus dat mag ook wat beloven! De grote verrassing zal Balthazar zijn, de nieuwe belofte uit Belgie... en Rude rich zal de boel zeker smaakvol afsluiten! Alleen maar tips dus eigenlijk... Dus komen komen komen!

Do 3 sep | Start 13:30
Festival rock, singer-songwriter, indie, ska
Rude Rich and the High Notes + Alamo Race Track + DeWolff + Navarone + With Ice + Woost + OIIO + Corijn + Merijn van Haren + Ivy Skate & Noah Star
Normaal: € 9,- Leden € 7,50

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland